09. 01. 2022 - 19:04
Sarajevo predstavilo drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku
907
Shares
Sarajevo predstavilo drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku

Sarajevo predstavilo drugo pojačanje u zimskom prelaznom roku

09. 01. 2022 - 19:04
0
Shares

FK Sarajevo zauzeo je četvrto mjesto na premijerligaškoj tabeli nakon prvog dijela sezone, čime u klubu nisu zadovoljni. Predsjednik Ismir Mirvić je sa svojim saradnicima odlučio već tokom zime znatno osnažiti ekipu, a nedavno se na Koševo vratio Asmir Suljić kao prvo pojačanje Sarajeva u novoj eri.

Već danas, klub je predstavio novo pojačanje. Igrač Sarajeva postao je Adnan Šećerović, iskusni veznjak koji je nosio dres nekolicine bh. klubova. 

"Drago mi je što sam postao dio Bordo kolektiva i nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate, te da ću navijače učiniti ponosnim svojim igrama na terenu“, istakao je Adnan Šećerović, igrač sa fudbalskim iskustvom iz nekoliko zemalja, kojeg krasi odličan pregled igre i smirenost koja je potrebna svakom timu.

Sarajevo želi igrati napadački fudbal, a Šećerović je važan čovjek za taj posao. „Adnan je savršeno pojačanje u našem timu, kako na terenu, tako i u svlačionici jer je riječ o sjajnom karakteru, koji se ne boji preuzeti odgovornost, pogotovo u igri pod pritiskom, a upravo nam to u ovom trenutku treba!“, istakao je predsjednik FK Sarajevo, Ismir Mirvić i poželio Šećeroviću dobrodošlicu u Klub. Kako je objasnio, Adnan će svojim prisustvom biti podrška mlađim igračima da još više napreduju uz njega. Inače, Mirvić je poručio da ovo nije kraj kada je riječ o dolascima igrača.

Šećerović je rođen 1. decembra 1991. godine u Živinicama, a u lokalnom Slavenu je i započeo karijeru. Put ga je odveo u Nizozemsku, gdje je nosio dres Rode, NEC Nijmegena, Fortune Sittard te MVV Mastrichta. Potom je proveo pola sezone u Slobodi, nakon čega je otišao u Austria Lustenau. 

U julu 2015. godine, vraća se u Premijer ligu BiH, ovaj put u bijeljinski Radnik, sa kojim je 2016. godine osvojio Kup BiH i izborio plasman u Evropu. Ipak, napustio je klub nakon te sezone i potpisao za Željezničar, odakle već u januaru 2017. godine prelazi u Mladost Doboj Kakanj. Iz Mladosti nakon godinu i po prelazi u Tuzla City, a odatle odlazi u Grčku AE Larisu, gdje je igrao dosta standardno i za dvije sezone sakupio 52 nastupa.

Iz Larise prelazi u latvijsku Rigu, potom u Pyunik iz Yerevana, koji mu je bio i posljednji angažman u karijeri prije dolaska na Koševo.


Oslobođenje

Učitaj još novosti