03. 01. 2022 - 21:24
OTKAD JE DOŠAO, PRAVI IM PROBLEME: Barca dala zadnji ultimatum...
907
Shares
OTKAD JE DOŠAO, PRAVI IM PROBLEME: Barca dala zadnji ultimatum 'zločestom dečku', ako odbije ishod je poznat

OUSMANE DEMBELE OPET U CENTRU PAŽNJE

OTKAD JE DOŠAO, PRAVI IM PROBLEME: Barca dala zadnji ultimatum 'zločestom dečku', ako odbije ishod je poznat

03. 01. 2022 - 21:24
0
Shares

Ousmane Dembele je prije četiri godine iz Borussije Dortmund stigao na Camp Nou u transferu teškom 135 miliona eura. To je bio najveći transfer u historiji Barcelone, a sad je 24-godišnji Francuz na korak do besplatnog odlaska iz kluba.

Iako će mnogi reći da je Dembele s obzirom na visinu transfera možda i najveće razočaranje u historiji Barcelone, katalonski klub ga i dalje želi zadržati. Dembeleu ugovor istječe 30. juna, što znači da na ljeto može otići besplatno. 

Barca želi produžiti ugovor s nestašnim Francuzom te mu tako planira pokušati oživjeti karijeru kako bi kasnijom prodajom vratila barem nešto od uloženog. No zasad plan Barce i ne ide onako kako su u klubu očekivali.

Dembele uporno odbija staviti potpis na novi ugovor jer ne pristaje na smanjena primanja koja je klub stavio pred sve igrače s obzirom na obavezu rezanja troškova. Prvotni dogovor je bio da se agent igrača i članovi uprave Barce sastanu u ponedjeljak, ali Marca piše kako se to neće dogoditi.

U Barceloni su odustali od nagovaranja igrača i pred njega su postavili ultimatum. Poslali su posljednju ponudu za koju smatraju da je dovoljno dobra za Dembelea i sad je lopta na njegovoj polovini. Mora odlučiti ostaje li ili odlazi.

"Ousmane i njegov agent znaju što želimo. To je da on ostane i već imaju našu ponudu'', rekao je Barcin direktor Mateu Alemany.

Jedna od opcija koje Barcelona razmatra ako Dembele ne obnovi ugovor je da ga odmah stavi na prodaju. To bi omogućilo klubu da na zimu barem nešto zaradi i da ga na ljeto ne izgubi bez ikakve naknade, a kako Marca piše, još je važnije što bi njegov odlazak smanjio troškove klupskih plata.

Dembeleova prodaja omogućila bi da se Ferran Torres odmah registrira za Barcu jer, kako stvari stoje, za njega nema mjesta zbog ograničenja plata koje je nametnula La Liga. 

Učitaj još novosti