02. 01. 2022 - 21:31
KATALONIJA SE TRESE! Čelnici Barce sjedaju za sto s Raiolom:...
907
Shares
KATALONIJA SE TRESE! Čelnici Barce sjedaju za sto s Raiolom: Ovo bi mogao biti POSAO STOLJEĆA

ČAK TRI TRANSFERA U NAJAVI

KATALONIJA SE TRESE! Čelnici Barce sjedaju za sto s Raiolom: Ovo bi mogao biti POSAO STOLJEĆA

02. 01. 2022 - 21:31
0
Shares

Kontroverzni fudbalski agent Mino Raiola stići će u narednim danima u Barcelonu na sastanak s rukovodstvom katalonskog kluba.

Navodno su čelnici katalonskog ponosa itekako zainteresovani su za čak trojicu fudbalera koje vodi poznati agent, a to su: Erling Haaland, Matthijs de Ligt i Noussair Mazraoui.

Iako finansijski ne stoje dobro, Barcelona na sve načine pokušava osnažiti tim i pregovaraju s potencijalnim pojačanjima.

Spremni su za neke izdvojiti i ogroman novac, a svakako da je najveći izazov dovođenje noveškog napadača Borussije iz Dortmunda.

Pored odštete od 75 miliona eura, klub koji želi angažovati sjajnog Haalanda, morat će izdvojiti ogroman novac na platu i brojne provizije i pretpostavlja se da bi transfer mogao koštati i preko 300 miliona eura.

Također, ni Matthijs de Ligt neće biti jeftin. On je ugovorom vezan za Juventus, a njegova cijena je oko 70 miliona eura.

Jedini za kojeg neće biti potrebna odšteta tokom ljeta bit će marokanski desni bek Mazraoui, kojem ističe ugovor s Ajaxom.

Barcelona ima zaista velike planove, ali pitanje je hoće li moći da podnese ogromne troškove, posebno kada se zna da grcaju u dugovima...

Učitaj još novosti