26. 12. 2021 - 23:25
"Izrod" modernog fudbala: Umjesto ezgotike i luksuza na odmoru...
907
Shares

ROBERT ROJAS

"Izrod" modernog fudbala: Umjesto ezgotike i luksuza na odmoru nosa cement i radi u štali

26. 12. 2021 - 23:25
0
Shares

Vrijeme novogodišnjih praznika znači da je u toku fudbalska pauza i odmor za većinu fudbalera. 

Mnogi su otputovali na egzotične destinacije kako bi uživali u luksuzu, dok ima i onih koji ne zaboravljaju odakle su počeli te nastoje da se oduže roditeljima za sve što su uradili za njih.

Karibi ili Dubai neke su od omiljenih destinacija u novogodišnjim prazniicima modernim fudbalerima, ali ne i Robertu Rojasu.

Rojas nastupa za River Plate i velika je zvijezda u rodnom Paragvaju, ali to ga uopšte nije promijenilo te je ostao skroman kakav je cijelog života.

Naime, Rojas je snimljen kako radi na imanju svojih roditelja. Na snimcima se može vidjeti kako nosi cement te pomaže da se izgradi štala.

I dok na terenu požrtvovano postavlja noge, na odmoru je postavio svoja leđa kako bi pomogao porodici. Definitivno gest za sve pohvale.

Inače, Rojas je prije godinu u rodnom gradu Belen koji je udaljen oko 400 kilometara od prijestolnice Asunciona otvorio i supermarket.

U četvrtak je zajedno sa pordicom posjetio svoju prodavnicu te na skromnoj zabavi obilježio prvu godišnjicu uspješnog rada.

Tom prilikom organizovana je i tombola, a glavne nagrade su bili motor te Rojasovi dresovi iz River Plate i reprezentacije Paragvaja.

Inače, ovaj 25-godišnjak je u minuloj sezoni igrao zaista sjajno u dresu velikana iz Bueonos Airesa te neće biti iznenađenje ukoliko ga uskoro vidimo u Evropi, piše Sportsport.

Prema podacima iz Argentine Rojasova godišnja plata u Riveru iznosi više od pola milona eura. Međutim, visoka plata ga ne spriječava da ostane skroman i ponizan.

Učitaj još novosti