23. 12. 2021 - 16:32
Nogometaš Chelseaja nudio da besplatno igra, Tuchel odbio...
907
Shares
Nogometaš Chelseaja nudio da besplatno igra, Tuchel odbio njegov zahtjev

Nogometaš Chelseaja nudio da besplatno igra, Tuchel odbio njegov zahtjev

23. 12. 2021 - 16:32
0
Shares

Nogometaš Chelseaja Charly Musonda potpisao je za Plavce 2012. godine, kada je imao samo 15 godina i bio je velika nada, ali zbog povreda nikada nije ostvario svoj potencijal.


Sada ima 25 godina i priznao je da će napustiti londonski tim na kraju sezone, kada mu istekne ugovor, ali prije toga odlučio se na očajnički potez.

Veznjak je u razgovoru za "The Beautiful Game" podcast priznao da je čak predložio i da igra besplatno, ali da je trener Thomas Tuchel odbio njegov prijedlog.

"Razgovarao sam s trenerom... Rekao sam mu da sam spreman igrati besplatno i biti posljednji igrač na spisku. Želio sam tako da naporno treniram s ekipom i da se izborim za svoju poziciju kroz treninge. Tuchel je shvatio šta govorim, ali mi je rekao. 'Slušaj, nije na meni da odlučujem o tome. O ugovorima se pregovara na drugom mjestu'", rekao je Musonda.

Musonda je za Chelsea upisao samo sedam seniorskih nastupa, a postigao je gol u utakmici EFL kupa protiv Nottingham Foresta u septembru 2017. Nakon posudbi u Real Betis i Celtic također je pozajmljen Vitesseu 2018. godine, gdje je pretrpio tešku povredu križnih ligamenata, zbog koje je propustio 157 utakmica.

Trenutno Belgijanac ima ugovor s Chelseajem do 30. juna 2022. i trenira s drugim timom Chelseaja do 23 godine, gdje je nakon pauze konačno zaigrao 24. septembra u utakmici Premier lige 2 protiv Liverpoola. Nakon toga igrao je još samo 3. oktobra protiv Blackburna i od tada više nije nastupao.

 

 

Klix

Učitaj još novosti