19. 12. 2021 - 05:53
Amerikanci do trijumfa u samom finišu: Premijerligaški Zmajevi...
907
Shares
Amerikanci do trijumfa u samom finišu: Premijerligaški Zmajevi poklekli s igračem manje

PRIJATELJSKI MEČ

Amerikanci do trijumfa u samom finišu: Premijerligaški Zmajevi poklekli s igračem manje

19. 12. 2021 - 05:53
0
Shares

Fudbalska reprezentacija BiH je noćas u prijateljskom susretu poražena od SAD-a s minimalnih 1:0. 

Selektor Ivaylo Petev je za gostovanje u Los Angelesu računao isključivo na igrače iz Premijer lige BiH, a od prve minute je na teren poslao ovaj sastav: Ćetković, Ćorluka, Kurdić, Nukić, Barišić, Vojnović, Lukić, Krpić, Begić, Đokanović i Savić. Na klupi su ostali Dizdarević, Ovčina, Ćosić, Maksimović, Ćavar, Vrhovac i Pidro.

Prvo poluvrijeme je bilo sasvim solidno. Bh. fudbaleri su bili ravnopravan protivnik, ali su Amerikanci bili ti koji su imali izglednije šanse. Prva je stigla u 14. minuti kada Pepi kasni na jedan prizeman centaršut.

Na naredna uzbuđenja čekalo se 15-ak minuta. Amerikanci su prvo izblokirali Barišića i Đokanovića, da bi nakon toga uslijedio brzi napad. Morris se našao sam na drugoj stativi šutirao glavom, ali je to Ćetković uspio odbraniti.

Najvažniji detalj u prvom dijelu desio se u 40. minuti. Begić je neoprezno startao nad Acostom, sudija Keylor Herrera mu je pokazao direktan crveni karton te je naša selekcija ostala s igračem manje.

Na startu drugog dijela Petev je u igru uveo Pidru i Dizdarevića umjesto Lukića i Ćetkovića te se sasvim očekivano opredijelo za kontra napade te eventualne prijetnje iz prekida.

Igrači na terenu su se ponašali veoma disciplinovano te se u većem dijelu drugog poluvremena nije osjetio igrač manje u našem timu.

S vremena na vrijeme smo uspjevali i zaprijetiti. U 67. minuti poslije ubačaja Nukića šutirao je Savić iz teške pozicije, međutim bio je neprecizan.

Posljednjih 20-ak minuta igre je proteklo u prividnoj inicijativi domaćih. Imali su posjed lopte, ali je odbrana bh. tima predvođena sjajnim Baršićem to sve čistila bez problema.

Petev je do kraja meča priliku za igru dao još Ćosiću, Ovčini i Maskimoviću, a praktično jedini koji nije ušao u igru bilo je Vrhovac. 

Pobjednik je odlučen u 89. minuti. Nakon jedne gužve i odbrane Dizdarevića Bassett je odbijenu loptu prikucao u mrežu. 

Učitaj još novosti