18. 12. 2021 - 18:36
SLAVLJE VEĆ UVELIKO POČELO Ronaldo kupuje klub koji ga je...
907
Shares
SLAVLJE VEĆ UVELIKO POČELO Ronaldo kupuje klub koji ga je proslavio, želi da ga vrati

DOLAZE LI BOLJI DANI ZA CRUZEIRO?

SLAVLJE VEĆ UVELIKO POČELO Ronaldo kupuje klub koji ga je proslavio, želi da ga vrati "tamo gdje pripada"!

18. 12. 2021 - 18:36
0
Shares

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldo navodno je potpisao ugovor za kupovinu svog nekadašnjeg kluba i jednog od najvećih u Brazilu.

Legendarni Brazilac kupuje Cruzeiro, klub u kojem je ponikao. Navodno će uzeti 90 posto dionica, ali još uvijek nema detalja iako su vijest objavili mnogi mediji u Brazilu, a i sam Ronaldo je sve potvrdio.

"Presretan što završavam ovu operaciju. Rekao sam već da mnogo toga dugujem Cruzeiru i moramo da ga vratimo tamo gdje pripada. Pred nama je puno posla. Molim navijače da se ponovno povežu s klubom, odu na stadion, jer će nam trebati puno snage i zajedništva. Imamo puno posla i ambicija da ponovno napravimo jak Cruzeiro", rekao je Ronaldo.

Ronaldova investicija bit će provedena preko kompanije Tara Sports.

Brazilski klub, koji je u četiri navrata bio prvak južnoameričkog nogometa, trenutno se nalazi u drugoj ligi i pokušava restrukturirati svoje finansije.

Ronaldo je započeo svoju profesionalnu karijeru s Cruzeirom 1993. godine, zabio je 44 gola u 47 nastupa za klub, raspoređenih u dvije sezone dok je još bio tinejdžer. Nedugo nakon toga prešao je u PSV, a kasnije je igrao u Interu, Realu, Barceloni, Milanu...
.
Ronaldo je također vlasnik španskog drugoligaša Real Valladolida, nakon što je 2018. kupio 51 posto dionica u poslu vrijednom 25 miliona funti.

 

Učitaj još novosti