18. 12. 2021 - 17:04
Mourinho potpuno nadmudrio Gasperinija, Roma protutnjala Bergamom
907
Shares
Mourinho potpuno nadmudrio Gasperinija, Roma protutnjala Bergamom

SERIE A

Mourinho potpuno nadmudrio Gasperinija, Roma protutnjala Bergamom

18. 12. 2021 - 17:04
0
Shares

U utakmici 18. kola italijanske Serije A Roma je s 4:1 slavila protiv Atalante i to u gostima.

Roma je bila blagi autsajder pred ovaj meč, ali Jose Mourinho je nadmudrio Gasperinija, pa ostvario veliku pobjedu kojom se Vučica popela na peto mjesto s 31 bodom i ima potpuno pravo da se nada Ligi prvaka.

S druge strane, Atalanta je nakon ovog poraza ostala treća, ali čini se da nije dovoljno jaka da se ove sezone do kraja bori za Scudetto.

Gostima iz Rima uveliko je danas olakšao rani pogodak Tammyja Abrahama, koji je bio strijelac već u prvoj minuti.

Nakon tog gola, žestoki napadi Atalante, ali Roma iz kontre preko Nicola Zaniola u 27. minuti dolazi do 0:2. Nedugo nakon toga, Muriel je ušao u igru umjesto defanzivca Djimsitija, a upravo je Kolumbijac u samoj završnici prvog dijela smanjio na 2:1.

Uspio je Zapata u 68. minuti da zatrese mrežu za 2:2, ali je VAR poništio gol zbog ofsajda. Kada već Atalanta ne uspijeva da iskorsiti svoje šanse, Smalling u 72. minuti donosi Vučici visokih 3:1.

Sve je bilo gotovo u 82. minuti kada Abraham postiže pogodak za konačnih 4:1. Malo je očekivao ovakav razvoj situacije, ali u Seriji A jednostavno nema favorita niti pravila i baš sve je mgouće, pa da i da Roma u Bergamu postigne četiri gola i razbije Atalantu koja je stvorila daleko više prilika.

Učitaj još novosti