15. 12. 2021 - 20:36
Bomba iz Španije: Barcelona dovodi napadača Intera na posudbu...
907
Shares
Bomba iz Španije: Barcelona dovodi napadača Intera na posudbu do kraja sezone?

Bomba iz Španije: Barcelona dovodi napadača Intera na posudbu do kraja sezone?

15. 12. 2021 - 20:36
0
Shares

Barcelona će ove zime sigurno pokušati da pojača igrački kadar, ali jasno je da nemaju baš mnogo novca na raspolaganju.

Cilj katalonskog kluba je da pokušaju na početku prelaznog roka prodati nekoliko fudbalera na koje Xavi ne računa kako bi skupili novac za pojačanja, ali jasno je da to neće biti tako lako.

Španski mediji navode da Joan Laporta pregovara s nekim klubovima oko mogućih pojačanja, ali da je cilj Barcelone da igrače dovode na posudbe što je finansijski dosta prihvatljivije u ovoj situaciji.

Jasno je da Barceloni treba nekoliko pojačanja na skoro svim pozicijama, ali prioritet na zimu će biti pozicija napadača na kojoj Xavi ima samo Memphisa Depayja i Luuka de Jonga.

Sergio Aguero je završio karijeru zbog srčanih problema, a Martin Braithwaite je i dalje povrijeđen. Također, Xavi je De Jonga odmah otpisao i na raspolaganju mu je ostao samo Depay.

No, večeras iz Španije stiže prava "bomba", a to je da Barcelona pregovara s Interom oko Alexisa Sanchesa koji bi se mogao vratiti na Camp Nou.

Katalonski Sport je objavio večeras da Barcelona želi Alexisa i da Čileanac nema ništa protiv povratka u ovaj klub. Također, Inter mu ne bi trebao praviti probleme s obzirom da na Meazzi nije baš prvi izbor Inzaghiju.


Alexis bi tako došao na posudbu do kraja sezone i Barcelona bi imala mogućnost da na ljeto otkupi njegov ugovor. Navodno, Barcelona pokušava u sve uključiti i De Jonga i poslati ga u Inter do kraja sezone, ali klub s Meazze je odbio takvu mogućnost.

S druge strane Inter bi i dalje na raspolaganju imao Edina Džeku, Lautara Martineza i Joaquina Correu.

Izvor pogledajte OVDJE

Sportsport.na

Učitaj još novosti