10. 12. 2021 - 10:45
Florentino Perez odabrao Realov "transfer stoljeća". Ne, nije...
907
Shares
Florentino Perez odabrao Realov

Florentino Perez odabrao Realov "transfer stoljeća". Ne, nije Cristiano Ronaldo

10. 12. 2021 - 10:45
0
Shares
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez kroz svoj mandat na Santiago Bernabeu doživio je stotine vrhunskih transfera, ali samo jedan je nazvao klupskim "transferom stoljeća".
 
Da, djeluje na prvu da govori o Cristianu Ronaldu ili možda Sergiju Ramosu, no igrač o kojem govorimo je Toni Kroos.
 
Iskusni veznjak je 2014. godine stigao iz Bayerna i potpisao je tada šestogodišnji ugovor s Kraljevima nakon sjajnih izdanja na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u dresu Njemačke.
 
Perez je za 22 miliona funti kupio Kroosa, koji je u Španiji osvojio brojne trofeje, uključujući i dva naslova španskog prvaka te tri Lige prvaka. Ovaj 31-godišnjak postao je neizostavan u sastavu bez obzira na trenera koji je upravljao Realom, a za Madriđane je sakupio 330 nastupa.
 
Kroosov agent Volke Struth kaže da predsjednik Perez gleda na veznjaka kao na jedno od svojih najvećih potpisa.
 
"On je nevjerojatno ugodna osoba sa sjajnom životnom pričom", rekao je Struth o Perezu za OMR-Podcast.
 
"On je veliki poduzetnik, ali ostaje čovjek. Rekao mi je da je Kroos najveći Realov transfer u proteklom stoljeću, dodao je.
 
Kroos, koji je izuzetno cijenjen zbog svojih manira izvan i na terenu, nedavno je izazvao veliku raspravu kada je rekao da Lionel Messi nije zaslužio Zlatnu loptu.
 
"Apsolutno nije zaslužio tu nagradu. Nema sumnje da su Messi i Ronaldo bili najbolji prošlu deceniju, ali ove godine nagradu je zaslućio Karim Benzema. On je izvanredan nogometaš i ja to iz blizine vidim", kazao je Kroos.
Učitaj još novosti