08. 12. 2021 - 16:17
Okupili se članovi slavne generacije Milana koja je osvojila...
907
Shares
Okupili se članovi slavne generacije Milana koja je osvojila apsolutno sve trofeje: Možete li ih sve prepoznati?

KAKVA EKIPA

Okupili se članovi slavne generacije Milana koja je osvojila apsolutno sve trofeje: Možete li ih sve prepoznati?

08. 12. 2021 - 16:17
0
Shares

Nakon što su se nedavno okupili igrači iz legendarne generacije reprezentacije Francuske koja je 1998. godine osvojila Svjetsko prvenstvo, susret su organizovali i igrači iz kultne ekipe Milana koja je osvojila sve što se moglo osvojiti u svijetu fudbala.

Tako su i legendarni italijanski asovi i članovi Milana objavili svoju fotografiju. Sigurno da je fotografija koju su objavili na društvenim mrežama izazvala lavinu pozitivnih emocija kod navijača Rossonera, jer ih je podsjetila na slavne dane.

Podsjećamo, Milan je sinoć izgubio kući od Liverpoola 1:2 i tako ostao bez zime u Evropi. 

Inače, pomenutom druženju prisustvovali su nekadašnji golman Christian Abbiati, te Andrea Pirlo, Massimo Ambrosini, Gennaro Gattuso i Erminio Del Signore, čovjek koji je bio unutar kluba tijekom velike vladavine Adriana Gallianija.

Pomenuti nogometaši bili su dio čuvene generacije za koju su smatrali da je jedan od najjačih timova ikada viđenih u svijetu fudbala uopšte. Pod vodstvom Carla Ancelottija osvojili su dvije titule u Ligi prvaka, Seriju A, Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup i Superkup Italije i UEFA Superkup Evrope u dva navrata. Malo li je...

Učitaj još novosti