07. 12. 2021 - 23:00
Milan se oprostio od Evrope, Borussia Dortmund ispalila...
907
Shares
Milan se oprostio od Evrope, Borussia Dortmund ispalila petardu i zadovoljila se Ligom Evrope

LIGA PRVAKA

Milan se oprostio od Evrope, Borussia Dortmund ispalila petardu i zadovoljila se Ligom Evrope

07. 12. 2021 - 23:00
0
Shares

U okviru šestog kola grupe B odigrane su dvije utakmice. U prvom susretu Liverpool je savladao ekipu Milana sa 2:1 na San Siru.

Rossoneri su poveli i imali šansu da se plasiraju dalje preko Fikayo Tomorija, ali su Redsi pogocima Mohameda Salaha i Divocka Origija stigli do šeste pobjede i tako sa stopostotnim učinkom se plasirali u drugi krug.

U drugoj utakmici u ovoj grupi nokaut fazu osigurao je Atletico Madrid koji je rezultatom 3:1 savladao Porto u gostima. Pogodak za 1:0 postigao je Antoine Griezmann, dok su prolaz dalje ovjerili Angel Correa i Rodrigo de Paul sa pogocima u samom finišu susreta.

Ipak, tačku na susret je postavio Sergio Oliviera koji je duboko u sudijskoj nadoknadi postigao počasni pogodak sa bijele tačke za portugalski tim.

Grupa B

1. Liverpool 18

2. Atletico Madrid 7

3. Porto 5

4. Milan 4

U grupi C, Borussia Dortmund je slavila ubjedljivu pobjedu nad Besiktasom sa 5:0, ali ni to nije pomoglo da se plasira u nokaut fazu Lige prvaka. Za Dortmund su večeras pogađali Donyell Malen, Marco Reus u dva navrata i rezervista Erling Haaland u dva navrata.

U drugoj utakmici Ajax je savladao ekipu Sportinga sa 4:2, a portugalski tim je uprkos porazu sačuvao drugu poziciju koja vodi u nokaut fazu zahvaljujući i boljem međusobnom omjeru i boljoj gol-razliki.

Za Ajax večeras su pogađali Sebastian Haller, Antony, David Neres i Steven Berghuis, dok su za Sporting pogađali Nuno Santos i Tabata.

Grupa C

Ajax 18

Sporting 9

Borussia Dortmund 9

Besiktas 0

Učitaj još novosti