07. 12. 2021 - 22:59
BILO GOLOVA, ALI I CRVENIH KARTONA Real Madrid u sjajnoj...
907
Shares
BILO GOLOVA, ALI I CRVENIH KARTONA Real Madrid u sjajnoj utakmici dobio Inter i osigurao prvo mjesto u grupi

LIGA PRVAKA

BILO GOLOVA, ALI I CRVENIH KARTONA Real Madrid u sjajnoj utakmici dobio Inter i osigurao prvo mjesto u grupi

07. 12. 2021 - 22:59
0
Shares

Fudbaleri Real Madrida rezultatom 2:0 su savladali Inter u sjajnoj utakmici koja je odlučivala o prvom mjestu u grupi. 

Sjajan meč odigrala su dva tima koja su već ranije obezbijedila osminu finala, a Interu je definitivno pripalo prvo poluvrijeme koje je kontrolisao, no Real Madrid je poslije svakog kontranapada bio vrlo opasan. U 17. minuti, Toni Kroos je postigao jako lijep gol za vodstvo domaćeg tima, a Real Madrid je propustio još nekoliko izglednih šansi, uglavnom preko Viniciusa Juniora i drugog Brazilca Rodryga.

U drugom dijelu Madriđani su uglavnom kontrolisali dešavanja na terenu, a u 64. minuti je trenutak ludosti Nicola Barelle prelomio meč. Nezadovoljan načinom na koji je na njega startovao Eder Militaro, Barella je stisnutom šakom udario Brazilca u predjelu noge, a sudija Felix Brych ga je isključio.

Do kraja meča Inter nije mogao parirati Real Madridu, a u 79. minuti Marco Asensio je postigao sjajan gol za 2:0, čime je utakmica i okončana.

Real Madrid je grupnu fazu okončao sa 15 bodova, dok je Inter završio takmičenje na drugom mjestu sa deset bodova. Shakhtar i Sheriff Tiraspol su remizirali rezultatom 1:1, pa je ukrajinski tim završio na dnu tabele sa samo dva osvojena boda. Sheriff je osvojio sedam bodova i nastavit će evropsku sezonu u Evropskoj ligi.

Učitaj još novosti