07. 12. 2021 - 16:58
GOTOVO JE, RASTANAK JE NEMINOVAN Pogba definitivno napušta...
907
Shares
GOTOVO JE, RASTANAK JE NEMINOVAN Pogba definitivno napušta United, Rangnick ekspresno pronašao zamjenu u Premier ligi

DA LI STIŽE ZVIJEZDA ASTON VILLE?!

GOTOVO JE, RASTANAK JE NEMINOVAN Pogba definitivno napušta United, Rangnick ekspresno pronašao zamjenu u Premier ligi

07. 12. 2021 - 16:58
0
Shares

Manchester United je prije nekoliko dana dobio novog trenera, a riječ je o Ralf Rangnicku koji je zamjenio Ole Gunnar Solskjaera.

Serija loših rezultata je koštala stolice Norvežanina, a uprava je izabrala Njemca kao privremeno rješenje do kraja sezone. 

Rangnick se smatra jednim od najboljih rješenja za klupu Uniteda, a svoj trenerski mandat je započeo pobjedom protiv Crystal Palaceom. Novi trener će imati itekako težak zadatak da razbudi tim i da nametne svoju igru, a on je poznat kao trener koji od svojih ekipa traži visok presing.

Jedan igrač koji se neće najbolje snaći u toj igri je svakako Paul Pogba. Francuz pored, toga što nije sklon da vrši pritisak visoko na protivnika, je ušao u zadnju godinu ugovora i prema navodima pojedinih medija gotovo je sigurno da na ljeto napušta Old Trafford.

Novi trener je ekspresno pronašao zamjenu i ona se nalazi u Premier ligi. Navodno se radi o zvijezdi Aston Ville, John McGinnu. Rangnick smatra da je Škot idealan za vezni red Uniteda i da bi mogao više uticati na igru od reprezentativca Francuske.

Klub iz Birminghama nije spreman tako lako da pusti sjajnog veznjaka, a on sa klubom ima ugovor još 4 godine, a navodno bi ga pustili ako bi na Villa Park stigla ponuda teška čak 60 miliona eura. United ako se misli vratiti na staze stare slave moraće udovoljiti Rangnicku sve želje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John McGinn (@johnmcginn7)

McGinn je ove sezone na 14 utakmica u Premier ligi postigao već 3 gola i pri tome 2 puta bio asistent, a ono što je najbitnije ima potrebno iskustvo igranja u najjačoj ligi na planeti.

Učitaj još novosti