06. 12. 2021 - 14:37
ANCELOTTI ĆE IPAK DODATNO POJAČATI OFANZIVU Velika zvijezda...
907
Shares
ANCELOTTI ĆE IPAK DODATNO POJAČATI OFANZIVU Velika zvijezda Bayerna nikad bliže Santiago Bernabeu

DA LI ĆE GNABRY OSTVARITI TRANSFER KARIJERE?!

ANCELOTTI ĆE IPAK DODATNO POJAČATI OFANZIVU Velika zvijezda Bayerna nikad bliže Santiago Bernabeu

06. 12. 2021 - 14:37
0
Shares

Carlo Ancelotti je tokom ljeta dobio poziv Kraljevskog kluba koji je bez puno razmišljanja prihvatio.

Napustio je klupu Evertona i došao u Real Madrid kako bi napravio smjenu generacija i stvorio tim koji će ponovo dominirati Europom. 

To neće biti nimalo lako, ali je Florentino Perez izabrao sigurno najboljeg čovjeka koji će to polako uraditi, a pri tome na rezultatima se neće osjetiti. Prije svega Italijan želi da se rješi nekolicine igrača koji su u klubu i primaju platu, a pri tome ništa ne doprinose klubu.

Prije svega mislimo na Edena Hazarda, Garetha Balea, Marcela, Mariano Diaza i ostalih. Neki od ovih igrača bi već na zimu mogli napustiti Madird i svoju sreću potražiti negdje drugo. Pored toga što će klub u narednom periodu napustiti nekoliko igrača, isto tako bi trebala stići pojačanja. Prema navodima uglednog njemačkog lista Bild, Ancelotti razmišlja o zvijezdi Bayerna i Bundeslige, Serge Gnabryju. 

26-godišnji Njemac se smatra jednim od najboljih igača u ligi na svojoj poziciji i navodno bi mogao na ljeto napustiti Allianz Arenu. Sa Bayernom je osvojio sve što se može osvojiti i izgleda da je sit svega i da su mu potrebni neki novi izazovi u karijeri. Isti izvor navodi da Kraljevski klub pomno prati Gnabryja, a Ancelotti toliko zahtjeva na njemu jer mu je potrebna još jača ofanziva u budućnosti.

Na poziciji desnog krila ima Rodryga, Asensia i Balea, ali on želi dodatno da ojača konkurenciju uz desnu aut liniju. Gnabryju ugovor ističe 2023. godine i ljeto je idealna prilika za Real da napadne jer Bayern još nije produžio ugovor sa igračem. 

Bayern bi možda mogao biti prisiljen da ga proda kako ga ne bi izgubili na kraju 2023. godine potpuno besplatno, a njegova trenutna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 70 miliona eura.

Učitaj još novosti