04. 12. 2021 - 18:01
Liverpool 'uz zvuk sirene' položio veliki ispit, prva pobjeda...
907
Shares
Liverpool 'uz zvuk sirene' položio veliki ispit, prva pobjeda Svraka (VIDEO)

Liverpool 'uz zvuk sirene' položio veliki ispit, prva pobjeda Svraka (VIDEO)

04. 12. 2021 - 18:01
0
Shares

Liverpool je iskoristio veliki kiks i poraz Chelseaja od West Ham Uniteda ranije danas i uspio zasjesti na prvu poziciju.

Redsi su slavili s 1:0 kod Wolvesa. 

Pretpostavljate, Liverpool je bio dominantniji u ovoj utakmici, Wolves se branio, ali domaći nisu uspjeli izdržati do samoga kraja.

Najbolju šansu za izabranike Jurgena Kloppa u prvom poluvremenu je imao Diogo Jota nakon lopte koju mu je uputio Alexander-Arnold, ali iz velike blizine loptu šalje pored gola.

Jose Sa je u 50. minuti sjajno odbranio šut Thiaga, a deset minuta kasnije i novi pokušaj Jote. Tri minute prije kraja loptu smo svi vidjeli u mreži, ali udarac Sadio Manea fantastično brani nevjerovatni Sa.

Ipak, portugalski golman kapitulirao je duboko u sudijskoj nadoknadi. Salah je asistirao, a rezervista Origi pogađa za veliku pobjedu Liverpoola. Gol Belgijanca pogledajte klikom OVDJE.

Newcastle United je došao do prve pobjede u sezoni. S 1:0 su savladali Burnley, a pobjedonosni gol je u 40. minuti postigao Wilson.

Uzbudljivo je bilo i na St. Mary'su gdje su 1:1 odigrali Saouthampton i Brighton. Domaćin je vodio golom Broje sve do 98. minute, kada Maupay pogađa za veliki bod svog tima.

Manchester City će od 18:30 imati veliku priliku da pobjedom kod Watforda preuzme čelnu poziciju u Premiershipu, obzirom da za Redsima zaostaju samo dva boda.

Učitaj još novosti