30. 11. 2021 - 21:26
SLAGAO JE! Ronaldo je tvrdio da francuski novinar laže, ali ...
907
Shares
SLAGAO JE! Ronaldo je tvrdio da francuski novinar laže, ali  OVAJ SNIMAK govori nešto drugo (VIDEO)

SLAGAO JE! Ronaldo je tvrdio da francuski novinar laže, ali OVAJ SNIMAK govori nešto drugo (VIDEO)

30. 11. 2021 - 21:26
0
Shares

Cristiano Ronaldo žestoko je napao Pascala Ferrea, urednika France Footballa, govoreći da je Francuz slagao da on želi završiti karijeru s više osvojenih Zlatnih lopti od Lionela Messija. Pojavila se snimka koja govori nešto drugo.

"On laže da bi sebe promovis
ao"
"Ronaldo ima samo jednu ambiciju, a to je da se oprosti s više osvojenih nagrada Ballon d'Ora od Messija. To znam jer mi je rekao", izjavio je Ferre.

Ferreova izjava natjerala je Ronalda na žestok odgovor, u kojem je Portugalac naveo da francuski novinar iznosi laži samo da bi "promovisao sebe i list za koji radi".

"Želim imati više Zlatnih lopti od Messija"
No, pojavio se snimak iz 2019. godine, u kojoj Ronaldo u velikom intervju, koji je dao Piersu Morganu, otkriva da želi osvojiti najviše Zlatnih lopti svih vremena.


"Volio bih imati najviše Zlatnih lopti u historiji nogometa, naprimjer. Volio bih to i mislim da to zaslužujem. Messi je sjajan momak i nogometaš, ali mislim da moram imati šest, sedam ili osam Zlatnih lopti, više od njega. Mi nismo prijatelji, ali dijelimo ovu pozornicu već 15 godina. Imam dobar odnos s njim i znam da me on gura da budem bolji igrač, a isto tako i ja njega. On je najbolji igrač protiv kojeg sam ikad igrao, sigurno", rekao je Ronaldo.

Portugalac je završio šesti u konačnom poretku za Zlatnu loptu France Footballa. To je prvi put nakon 2010. godine da Ronaldo nije završio među prva tri. Tako je ostao na pet osvojenih Zlatnih lopti, dok je Messi sinoć dobio rekordnu sedmu.

Video pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti