30. 11. 2021 - 17:38
Bayern - Barcelona je trebao da bude istinski spektakl, ali...
907
Shares
Bayern - Barcelona je trebao da bude istinski spektakl, ali vlasti su donijele odluku

Bayern - Barcelona je trebao da bude istinski spektakl, ali vlasti su donijele odluku

30. 11. 2021 - 17:38
0
Shares

U posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka Bayern će u Minhenu ugostiti Barcelonu.

Ta utakmica za Bavarce nema preveliki značaj jer su oni već obezbijedili prvo mjesto u grupi, dok Barcelona mora da pobijedi ako želi u nokaut fazu ili da se nada neuspjehu Benfice u duelu sa kijevskim Dynamom.

Kako god, jako važan meč za Barcelonu, dok će Bayern biti favorit, ali je pitanje u kojem će sastavu zaigrati i hoće li imati poseban motiv s obzirom da rezultatski neće biti opterećen.

Iako je ovaj duel sam po sebi spektakl, navijači Bayerna neće moći da uživaju u njemu, pošto je u Njemačkoj donesena odluka da se zatvore tribine zbog novog vala pandemija koronvirusa.

Guverner Bavarske Markus Söder rekao je da će njegova pokrajina blokirati navijače da prisustvuju utakmicama čak i ako ne postoji dogovor da se to čini u cijeloj zemlji, prije pregovora između njemačkih pokrajina u utorak.

"Nema smisla ponovno dopuštati gledatelje u doglednoj budućnosti", rekao je Söder regionalnoj televiziji Bayern 2. "Ako to ne uspije na saveznoj razini, učinit ćemo to samo za Bavarsku".

Bayern protiv Barcelone igra 8. decembra prvu domaću utakmicu, a tri dana kasnije protiv Mainza u Bundesligi, takođe na Allinaz Areni. Osim Bayerna, publike neće biti ni na domaćim utakmicama Augsburga, Gr. Furtha kao i na mečevima drugih sportskih kolektiva na podrčju Bavarske.

Bayern je u oktobru imao pun stadion od 75.000 gledatelja, ali rastuća stopa zaraze dovela je do smanjenja kapaciteta na 25 posto u Bavarskoj prošle sedmice. Navijači u državi moraju pokazati negativan test na koronavirus, kao i dokaz o cijepljenju ili nedavnom oporavku od virusa.

Učitaj još novosti