29. 11. 2021 - 23:46
Hrvatska čeka Srbiju u polufinalu Dejvis kupa: Sprema se...
907
Shares
Hrvatska čeka Srbiju u polufinalu Dejvis kupa: Sprema se veliki spektakl u Madridu, SVE ĆE DA PRŠTI!

VRLO JE BLIZU

Hrvatska čeka Srbiju u polufinalu Dejvis kupa: Sprema se veliki spektakl u Madridu, SVE ĆE DA PRŠTI!

29. 11. 2021 - 23:46
0
Shares

Teniska reprezentacija Hrvatske savladala je Italiju sa 2:1, čime su uspjeli da prođu u polufinale ovogodišnjeg izdanja Dejvis kupa, gdje će im eventualni rival biti reprezentacija Srbije! Odlučujući poen su donijeli Mate Pavić i Nikola Mektić u dublu, gdje su sa 2:0 slavili protiv Sinera i Fonjinija.

Sada je na redu reprezentacija Srbije koja mora da savlada Kazahstan kako bi i sebi "bukirali" mjesto i duel sa selekcijom Hrvatske. Važno je pomenuti da su teniseri iz Srbije veliki favoriti protiv Kazahstana, te da zbog toga publika u Madridu treba da očekuje vrhunsku predstavu, koja i dolikuje meču polufinala ovakvog turnira, pogotovo ako se uzme u obzir i rivalstvo koje vlada između Srbije i Hrvatske.

Srbija je tokom turnira pokazala svu moć (meč protiv Austrije), kao i svu nemoć (meč protiv Njemačke), ali sigurno je da će morati mnogo bolje da se odigra i protiv Kazahstana, ali i protiv Hrvatske, ukoliko naravno, Đoković i družina savladaju narednog protivnika. Meč sa Kazahstanom je na programu u srijedu.

Prošli duel ove dvije reprezentacije je pripao našim susjedima, kada su 2015. godine slavili sa ubjedljivih 5:0, kada se Dejvis kup igrao po starom formatu.

Podsjetimo, eventualni meč polufinala između Srbije i Hrvatske na programu će biti u petak.

Učitaj još novosti