29. 11. 2021 - 14:45
Maradonina kćerka žestoko kritikovala čelnike Napolija zbog...
907
Shares
Maradonina kćerka žestoko kritikovala čelnike Napolija zbog statue njenog oca na stadionu

Maradonina kćerka žestoko kritikovala čelnike Napolija zbog statue njenog oca na stadionu

29. 11. 2021 - 14:45
0
Shares

Nogometaši Napolija pobijedili su u 14. kolu Serije A ekipu Lazija rezultatom 4:0, a meč je obilježilo i obilježavanje godišnjice smrti legendarnog Diega Maradone koji je dobio statuu na stadionu koji nosi njegovo ime. Ipak, sjajnu noć, donekle je pokvarila njegova kćerka koja se na društvenim mrežama obrušila na čelnike kluba.

screenshot-14

Napolitanci su odigrali fenomenalan meč i do vrha su napunili mrežu Lazijala, a prije početka meča ispred stadiona je otkriven i spomenik legendarnom argentinskom nogometašu.

Ipak, Maradonina kćerka Dalma, uznemirila je javnost oštrom porukom na društvenim mrežama.

"Ništa me ne čini sretnijom nego što sam bila u mogućnosti da prisustvujem odavanju počasti svom ocu u Napulju, koji je dugi niz godina bio njegov dom u Italiji. Ali oni profitiraju od njegovog imidža i imena i ja im to neću dozvoliti. Navijači koje ću zauvijek voljeti nemaju nikakve veze s tim. Korumpirani su drugi", napisala je Dalma.

Maradonina statua je postavljena tik uz travnjak stadiona koji nosi njegovo ime. Napravljena tako da je Maradona u svom prepoznatljivom trku, uz čuveni broj 10 koji je nosio.

Napoli sada na prvom mjestu Serije A ima tri boda više od drugoplasiranog Milana koji je kiksao porazom od Sassuola (1:3). Lazio je na osmoj poziciji. Napoli u narednom kolu gostuje Sassuolu, dok će Lazio dočekati Udinese.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti