28. 11. 2021 - 22:36
JOKIĆU, DA LI TE JE MALO SRAMOTA? Dok neki odbijaju da igraju...
907
Shares
JOKIĆU, DA LI TE JE MALO SRAMOTA? Dok neki odbijaju da igraju za Srbiju zbog

KURIR PROZVAO SJAJNOG NBA IGRAČA

JOKIĆU, DA LI TE JE MALO SRAMOTA? Dok neki odbijaju da igraju za Srbiju zbog "umora", jedan Novak Đoković trči na poziv!

28. 11. 2021 - 22:36
0
Shares

Mogli su da budu na bilo kojoj plaži svijeta, a oni su odabrali da brane boje Srbije! I to po ko zna koji put!

Đoković i Teodosić su patriote (na djelu, ne na riječima) kakve se rijetko viđaju generalno u svjetskom sportu, počinje ovako svoj tekst Kurir pa nastavlja:

Prebukirana sezona, obaveze u klubu, odnosno u predugoj teniskoj sezoni, nisu spriječile dvojicu od najboljih sportista koje je Srbija imala Miloša Teodosića i Novaka Đokovića da zaigraju za reprezentaciju.

2809691-profimedia0645182595-ff

FOTO: PROFIMEDIA

U jeku košarkaške sezone i obaveza koje ima u Virtusu iz Bolonje u okviru Evrokupa, Teodosić se ipak stavio na raspolaganje novopečenom selektoru Svetislavu Pešiću za utakmice FIBA kvalifikacija za Mundobasket! Meč s Letoncima u nekadašnjem Pioniru odigrao je kako drugačije nego kapitenski. Proveo je na parketu oko 24 minuta i ubacio 21 poen uz devet asistencija.

Na drugoj strani, najbolji svjetski teniser Novak Đoković takođe je mogao da zanemari igranje za Srbiju u Dejvis kupu. Nole je završio sezonu porazom u polufinalu Završnog mastersa u Torinu od Aleksandera Zvereva. S obzirom na to koliko je zadužio Srbiju, s pravom je mogao da se odmara s porodicom na nekom egzotičnom mjestu, ali i on, kao i Teo, zna da ništa preče nema od borbe za Srbiju. Đoković je doprinio da Srbija pobijedi Austriju u Inzbruku, potom dobio singl meč s Nemcima, ali je sa Ćaćićem poražen u dublu od njemačke kombinacije.

2806559-serbialatvia88374-ff

FOTO: @STARSPORT

Zanimljivo, i Teo i Nole su ista generacija, imaju po 34 godine, veterani su, ali su se, za razliku od nekih mlađih kolega, ipak odlučili da igraju za svoju zemlju, pa čak i kada im zbog brojnih sportskih obaveza to možda i nije prioritet. I to po ko zna koji put!

Sve ovo ne bi moglo da se kaže i za Nikolu Jokić, košarkaša Denver Nagetsa, koji već neko vrijeme izbjegava pozive za nastup u nacionalnom timu.

"Istina, nismo ga ni očekivali u ovim kvalifikacionim prozorima, ali prema nekim glasinama, a i po riječima novog selektora Pešića, nije nemoguće da ga ponovo vidimo u državnom timu. Ipak, nije ovo prvi put da se spekuliše kako je Jokić blizu ponovnog oblačenja nacionalnog dresa, ali ako je vjerovati tradiciji, nećemo centra Denvera još dugo vidjeti sa grbom Srbije na dresu. Nadamo se da nismo u pravu...", zaključuju u tekstu.

2808361-profimedia0645114226-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Učitaj još novosti