28. 11. 2021 - 08:22
KAO DIVLJACI, navijači zgroženi novom MMA borbom, sudije...
907
Shares
KAO DIVLJACI, navijači zgroženi novom MMA borbom, sudije NEMOĆNE u ringu

KAO DIVLJACI, navijači zgroženi novom MMA borbom, sudije NEMOĆNE u ringu

28. 11. 2021 - 08:22
0
Shares

Nedavni borilački sportski događaj u Poljskoj na kojem su se dva "tima" međusobno borila istovremeno unutar kaveza, žestoko su kritikovani od navijača nakon što je jedan borac više puta udaren šakom u glavu dok je bio bez svijesti.


Promotori borbi neprestano traže nove i invovativne načine privlačenja publike modificirajući MMA pravila, a posljednji takav primjer je event pod nazivom "Rat 3", koji je, sudeći po snimcima koji su se pojavili na internetu, itekako opravdao naziv.

MMA je prema većini ljudi sport u kojem se bori jedan na jedan, ali šta bi se dogodilo da postane timski sport?

Odgovor je bio jako nasilan, možda i više nego što se očekivalo.


Kao što možete vidjeti, borba je organizovana pet na pet, s trojicom sudija koja nadziru tučnjavu. Međutim, vrlo brzo situacija je eskalirala i sudije više nisu mogle kontrolisati situaciju.
Jedan borac je pretrpio nokaut i ostao je bez svijesti u jednom trenutku, ali njegov agresivni protivnik nije se zaustavio. Dok je nepomično ležao, nastavio ga je silovito udarati u glavu prije nego što je sudija primijetio šta se dešava i dotrčavši, prekinuo je agoniju borca koji je nepomično ležao na podu.

Ova borba je bila meta ekstremnih kritika MMA fanova na internetu zbog barbarske prirode showa, kao i definitivnog nedostatka brige za zdravlje boraca.

Video pogledajte OVDJE

Učitaj još novosti