28. 11. 2021 - 08:15
Iz Sportinga se obrušili na Benficu: Rat u portugalskom fudbalu!
907
Shares
Iz Sportinga se obrušili na Benficu: Rat u portugalskom fudbalu!

Iz Sportinga se obrušili na Benficu: Rat u portugalskom fudbalu!

28. 11. 2021 - 08:15
0
Shares

Fudbalski klub Sporting iz Lisabona oglasio se saopštenjem nakon utakmice Belenensesa i Benfice u okviru šampionata Portugala koja je izazvala mnogo pažnje unutar i izvan granica zemlje.

Kako je poznato, Belenenses je utakmicu započeo sa svega devetoricom fudbalera, od čega su na terenu bila dvojica golmana, a razlog za to jeste koronavirus. Čak 17 igrača ovog tima su bili zaraženi ili izolovani, a meč sa Benficom je morao da bude odigran.

Poslije prvih 45 minuta bilo je 0:7, da bi početkom drugog poluvremena meč bio prekinut jer je Belenensec na teren izašao sa sedmoricom, a potom im se povrijedio još jedan fudbaler što je onemogućilo nastavak.


"Fudbal ima boju samo ako imate ravnopravnog rivala naspram sebe. Fudbal ima boju samo ako se podrazumijeva sportska pravda. Fudbal ima boju samo kada je primjer javnog zdravlja. Fudbal je danas izgubio boju".

U Sportingu smatraju da iza svega postoji nešto "mutno" što je pomoglo Benfici u ovom susretu.

"Ono što je učinilo da ova situacija postane moguća jeste predmet dublje reflekcije od onih koji brane sport istinom i zaslužuju nacionalnu pažnju na najvećem nivou. Već je zaslužilo međunarodnu pažnju obilježivši još jednu crnu epizodu portugalskog fudbala koji je već ukaljan zbog toga što je trajno obavijen sumnjom o korupciji. Portugalski fudbal je u cjelini ozbiljno oštećen kao i klubovi koji su dio njega i bore se samo na terenu. Ovo što se dogodilo ima ozbiljne implikacije na kredibilitet prvenstva i institucija koje ga regulišu. Situacija nikoga ne sme niti bi trebalo da ostavi ravnodušnim. 

Sporting je klub sa vrijednostima i principima od kojih nikada neće abdicirati i smatra da je ono što se dogodilo sramota za portugalski fudbal", stoji u saopštenju kluba.

Učitaj još novosti