27. 11. 2021 - 10:25
ŠTA SE OVO DESILO? Trojka sa pola za pobjedu Asvela u "kneževini"!
907
Shares
ŠTA SE OVO DESILO? Trojka sa pola za pobjedu Asvela u

ŠTA SE OVO DESILO? Trojka sa pola za pobjedu Asvela u "kneževini"!

27. 11. 2021 - 10:25
0
Shares

Košarkaši Asvela su na nevjerovatan način savladali Monaco 85:84 u utakmici 12. kola Eurolige i to na gostovanju.

Posljednja sekunda, posljednji šut sa polovine terena i magija! Iako je djelovalo da pobjeda ostaje u Monacu, tako nije mislio William Howard, definitivno najbolji akter meča sa 23 poena.

Asvel nikako nije mogao da pobjegne Monaku na ovoj utakmici iako su bili na dobrom putu ka tom cilju nakon završetka prvog poluvremena, a onda je riješio da se probudi Mike Jamess i zahvaljujući njegovim poenima kojih je bilo devet u trećem kvartalu, vrati svoj tim u meč.

Rovovska bitka vodila se između dva francuska predstavnika u ovom takmičenju, a ponovo je za "kneževe" istupio James, prvo borbenošću kada je uhvatio loptu koja je napuštala parket, a onda i poenima 2+1 za vođstvo svog tima.

Chris Jones je pogodio za vođstvo Asvela, da bi Monaco potom imao napad za novu prednost. Zicer je ubacio Will Thomas poslije promašaja Mika Jamesaa koji se tom prilikom povrijedio... 

Odlična odbrana Utare spriječila je Asvel da poentira, Paris Li je pogodio jedno od dva slobodna bacanja nakon što je fauliran i sa minus dva je Asvel, na dvije sekunde prije kraja imao napad.

Williamm Howrd je riješio da ispravi lošu akciju svog tima, gađao je sa polovine parketa u očaju i pogodio! Snimak se dugo gledao i utvrđeno je da je koš važeći! Njegova peta trojka iz tri pokušaja na duelu.

Video imate OVDJE

Učitaj još novosti