27. 11. 2021 - 10:04
Ovog ljeta potpisao je ugovor od 207 miliona dolara, a sad će...
907
Shares
Ovog ljeta potpisao je ugovor od 207 miliona dolara, a sad će opet propustiti cijelu sezonu

Ovog ljeta potpisao je ugovor od 207 miliona dolara, a sad će opet propustiti cijelu sezonu

27. 11. 2021 - 10:04
0
Shares


Hronični problemi za ovog nadarenog igrača se nastavljaju, a sigurno raspletom neće biti zadovoljan ni Nikola Jokić.

Michael Porter Jr. propustit će cijelu sezonu nakon što je ustanovljeno da ima velikih problema sa živcima, javljaju Ringer i Bleacher Report.

Brojni američki mediji ističu kako je uprava Denvera pogriješila kad su ovog ljeta s Porterom dogovorili petogodišnji ugovor prema kojem će spomenuti igrač zarađivati 207 miliona dolara zbog čega bi mogle propasti najbolje godine Nikole Jokića kojeg ni u kojem slučaju ne planiraju trejdati.

Sporting news piše kako su prvotne prognoze bile da će Porter Jr. biti spreman za manje od mjesec dana nakon što je u utakmici protiv Houstona osjetio bol u leđima, ali ispostavilo da problemi sa živcima nisu tako bezbrižni te bi on navodno trebao biti 'out' do kraja sezone.

Porter Jr. bi dosegao ugovor od 207 miliona dolara da je ove sezone dogurao do jedne od tri All – NBA momčadi na kraju sezone, ali kako to neće biti slučaj, morat će se zadovoljiti sa 'samo' 172 miliona dolara za pet sezona.

Ove sezone Porter Jr. odigrao je tek devet utakmica regularne sezone. Dosad je bio veliko razočarenje, najbolja utakmica bila mu je ona protiv Jazza u kojoj je skupio 13 poena i 9 skokova, a to svakako nije dostojno igrača koji zauzima veliki prostor u salary capu i koji bi uz Jokića i Murrayja trebao biti nositelj Nuggetsa.

Podsjetimo, Porter Jr. je već imao dvije operacije leđa, a najcrnji scenarij kojeg je prvi prezentovao Denver Post prije tri dana su se na kraju pokazala tačnima.

Osim Portera, Denver ne može računati ni na drugu zvijezdu ekipe Jamala Murrayja koji je 'out' do daljnjeg, a zasad nije poznato kad bi se mogao vratiti.

Nikoli Jokiću uistinu nije lako…

Učitaj još novosti