25. 11. 2021 - 14:37
GOTOVO JE?! Zinedine Zidane se vraća i to na klupu velikana,...
907
Shares
GOTOVO JE?! Zinedine Zidane se vraća i to na klupu velikana, pregovori već uveliko traju

DA LI ĆE PREUZETI PSG?!

GOTOVO JE?! Zinedine Zidane se vraća i to na klupu velikana, pregovori već uveliko traju

Sport.ba
25. 11. 2021 - 14:37
0
Shares

Mauricio Pochettino vrlo lako bi mogao napustiti PSG i vratiti se u Englesku, tačnije preuzeti klupu Manchester Uniteda koja je ostala upražnjena smjenom Ole Gunnara Solskjaera.

Ipak, to previše ne brine čelnike francuskog kluba jer izgleda već imaju zamjenu za argentinskog stručnjaka.

Podsjećamo, Pochettino ima ugovor s Parižanima do ljeta 2023. godine, ali ovih dana su se pojavile informacije da ga Manchester United želi dovesti.

U Unitedu smatraju da bi Pochettino bio najbolji izbor za novog trenera, te su uvjereni da ga mogu dovesti iako je on ugovorom vezan za PSG.

Očito je da u PSG-u nije bajna situacija u svlačionici i da je ogroman pritisak na Pochettinu od kojeg se očekuje da ove sezone na Park Prinčeva donese titulu Lige prvaka.

Zbog toga Pochettino i razmišlja o odlasku, a preko svog agenta je poručio čelnicima Manchester Uniteda da je zainteresovan za ponudu i da se nada da će se sve veoma brzo riješiti.

No, očito je da ni u Parizu nemaju ništa protiv njegovog odlaska jer nisu baš zadovoljni rezultatima PSG-a ove sezone s obzirom kakvu ekipu Pochettino ima na raspolaganju.

I PSG je u potrazi za trenerom, a Le Parisien je jutros objavio da su već počeli pregovore s Zinedineom Zidaneom koji je slobodan nakon što je ljetos napustio Real Madrid.

Zidane je imao i ponudu od Uniteda, ali ju je odbio pod izgovorom da čeka posao u reprezentaciji Francuske. Selektorsko mjesto će biti dostupno tek nakon Svjetskog prvenstva naredne godine i čini se da bi se Zidane mogao vratiti u klupski fudbal.

PSG je poslao Zidaneu ponudu i pregovori traju, te su čak poručili da pristaju na klauzulu po kojoj on može napustiti klub kada dobije ponudu Fudbalskog saveza Francuske.

Da li će do ovih promjena zaista i doći, saznat ćemo vrlo brzo...

Učitaj još novosti