25. 11. 2021 - 14:10
Gojak i Menalo dočekuju Genk, Gazibegović gost PSV-u
907
Shares
Gojak i Menalo dočekuju Genk, Gazibegović gost PSV-u

UEFA TAKMIČENJA

Gojak i Menalo dočekuju Genk, Gazibegović gost PSV-u

25. 11. 2021 - 14:10
0
Shares

Nakon odigranog 5. kola Lige prvaka, večeras je na programu veliki broj utakmica Evropske i Konferencijske lige.

Očekuje se nastup i nekoliko naših bh. reprezentativaca od kojih će neki imati priliku da osiguraju plasman u narednu fazu takmičenja.

U Evropskoj ligi, Dinamo naših Amera Gojaka i Luke Menala večeras (18:45 sati) dočekuje belgijski Genk u okviru grupe H gdje bi eventualna pobjeda Dinamu kolo prije kraja grupne faze osigurala plasman u 1/16 finala Evropske lige, a uz kiks Vest hema protiv Rapida, ekipe bh. veznjaka Srđana Grahovca, Dinamo bi bio u situaciji i da se bori za prvo mjesto.

U grupi Vest hem vodi s 10 bodova, a slijede Dinamo (6), Genk (4) i Rapid (3).

Jusuf Gazibegović sa Šturmom od 21 sat, u grupi B, gostuje PSV-u gdje bi se pobjedom vratili u igru za plasman u 1/16 finala Konferencijske lige, a možda i Evropske lige ako im se poklope drugi rezultati. U međuvremenu će Monako ugostiti PSV.

U grupi B prvi je Monako s osam bodova, a slijede Sosijedad (6), PSV (5) i Šturm (1).

Ferencvaroš čije boje brane naši reprezentativci Adnan Kovačević, Eldar Ćivić i Stjepan Lončar od 18:45 sati gostovat će Betisu. Mađari su bez bodova u svojoj grupi i ne mogu izboriti plasman dalje.

Što se Konferencijske lige tiče, Partizan Siniše Saničanina već je jednom nogom u 1/16 finala ovog takmičenja, a večeras (21) mogu osigurati drugo mjesto za šta im treba bod u gostima protiv Flore.

Gent je prvi s 10 bodova, tri manje ima Partizan, dok Flora i Anortozis imaju po dva boda.

Reprezentaitvac BiH, Mateo Sušić, te bivši igrač Željezničara i Zrinjskog, Daniel Graovac, s Klužem će gostovati kod Randersa (21).

Uz poraz Jabloneca kod Alkmara, Kluž se trijumfom večeras može vratiti u igru za drugo mjesto. Alkmar ima 10 bodova, Jablonec pet, Randers četiri, te Kluž jedan bod. 

Učitaj još novosti