25. 11. 2021 - 11:11
Na Meazzi je sve eksplodiralo kada je Džeko zabio gol, a onda...
907
Shares
Na Meazzi je sve eksplodiralo kada je Džeko zabio gol, a onda je krenula POTPUNA LUDNICA (VIDEO)

LIGA PRVAKA

Na Meazzi je sve eksplodiralo kada je Džeko zabio gol, a onda je krenula POTPUNA LUDNICA (VIDEO)

Sport.ba
25. 11. 2021 - 11:11
0
Shares

Inter je sinoć na svom terenu pobijedio Shakhtar sa 2:0, golovima iz 61. i 67. minute, a junak je bio naravno naš Edin Džeko.

Džeko nakon briljantne partije: Hvala Bogu pa Brozović nije dobio nagradu, mogu je dati sinu

VEČERAŠNJOM PARTIJOM POKAZAO DA JE BEZ PREMCA NA BALKANU Džeko stigao do velikog jubileja, stigao legednarnog Drogbu i stao uz rame sa Cristijanom Ronaldom

Aktuelni prvak Italije uspio je osigurati plasman u nokaut fazu Lige prvaka i doći do veoam bitnih bodova protiv Shakhtara koji je završio svoju priču u Evropi za ovu sezonu.

Evropa ludi za Dijamantom: ‘Džeko radi što Lukaku nije mogao, postat će legenda u svakom klubu, dajte mu Zlatnu loptu‘

Real Madrid i Inter idu u nokaut fazu Lige prvaka, dok će u Evropsku ligu moldavski Sheriff koji je već sada osigurao treću poziciju u grupi što je fantastičan rezultat za ovaj klub.

NAJLJEPŠU ČESTITKU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI UPUTIO JE NAŠ NAJBOLJI SIN Edin Džeko raspametio doslovno raspametio bh. navijače porukom (FOTO)

Junak Intera sinoć je bio Džeko koji je postigao oba gola na utakmici i pokazao još jednom zbog čega ga je klub s Meazze doveo.

Džeko je bio junak Intera, a nakon meča oduševio je sve: Činilo se da će i drugo poluvrijeme biti prokleto, a Inter me i potpisao da...

Dijamant je bio u centru pažnje u 61. minuti kada je sjajno pogodio za 1:0, a nakon toga nastala je erupcija oduševljenja na Meazzu. To pogledajte OVDJE.

Navijači Intera su u glas skandirali ime našeg napadača, a istu sliku gledali smo i svega šest minuta kasnije kada je Džeko postigao svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 2:0. To pogledajte OVDJE.

Naš 35-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Inter u svim takmičenjima odigrao 18 mečeva i zabio je već deset golova, te je dodao tri asistencije.

Edin je došao i do velikog jubileja - 50 golova u evropskim takmičenjima. Džeki je ovo 112. nastup u takmičenjima pod okriljem UEFA-e, a zabilježio je 50 golova. Od toga, 26 pogodaka Džeko je postigao u Ligi prvaka, još 24 u Evropa ligi.

Džeko se tako na vječitoj listi strijelaca izjednačio s legendarnim Didierom Drogbom na devetnaestom mjestu koji također ima 50 pogodaka. Dijamantu je za ovaj podvig bilo potrebno 112 nastupa u Ligi prvaka, a to je potvrdila i zvanična stranica Lige prvaka.

Također, Džeko je postao treći najstariji igrač koji je uspio postići dva pogotka na jednoj utakmici u Ligi prvaka. Ispred njega su samo Filippo Inzaghi s 37 godina i 86 dana i Cristiano Ronaldo s 36 godina i 270 dana. Šta reći nego bravo majstore...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti