25. 11. 2021 - 10:21
ŽIVOT PIŠE ROMANE Do prije tri godine igrao 4. rang fudbala i...
907
Shares
ŽIVOT PIŠE ROMANE Do prije tri godine igrao 4. rang fudbala i razvozio frižidere, dostavljao pizze i amaterski se bavio fudbalom, a sinoć u sred Madrida srušio Atletico

JUNIOR MESSIAS

ŽIVOT PIŠE ROMANE Do prije tri godine igrao 4. rang fudbala i razvozio frižidere, dostavljao pizze i amaterski se bavio fudbalom, a sinoć u sred Madrida srušio Atletico

25. 11. 2021 - 10:21
0
Shares

Fudbaleri Milana su došli do gostujuće pobjede protiv Atletiko Madrida (1:0) u okviru 5. kola Lige prvaka, te tako došli do bitnih bodova u borbi za plasman u narednu rundu. 

Jedini pogodak postigao je Žunijor Mesijas (Junior Messias), rezervista koji je priliku za igru dobio u 65. minuti, a gol je postigao u 87. minuti. "Rosoneri" su tim pogotkom došli do prve pobjede u Ligi prvaka ove sezone, te su ostali u borbi za plasman u osminu finala. 

Milan je trenutno treći tim grupe B sa bodom manje od drugoplasiranog Porta, dok četvrtoplasirani Atletiko Madrid također ima četiri boda. 

Međutim, zanimljiva je priča brazilskog napadača. Naime, prije samo tri godine Mesijas je igrao 4. rang italijanskog fudbala. Dok je igrao amaterski fudbal razvozio je frižidere i ostale kućne uređaje, a sinoć je kao 30-godišnjak postigao svoj prvi gol u Ligi prvaka. 

Ovaj Brazilac je, kako smo već naglasili, prije samo tri godine bio je potpuno nepoznat u italijanskom nogometu, a igrao je u četvrtoj ligi i paralelno radio kao dostavljač kućanskih aparata kako bi uopšte mogao preživjeti.

Iako je tada imao 28 godina, ovaj nogometaš je vjerovao da jednog dana može postati profesionalni nogometaš i apsolutno je sve podredio tome, a trud, krv, suze i znoj isplatili su mu se u sinoć i nema sumnje da je to bio najsretniji dan u njegovom nogometnom životu.

"Veoma sam sretan zbog pobjede, bila nam je beskrajno potrebna i sada nastavljamo dalje. Mnogo je posla pred nama, a ne smijem poletjeti zbog ovog gola i moram ostati skroman iako je ovo najveći uspjeh u mom životu. Moram pronaći balans", rekao je ovaj igrač i nastavio:

"Vidio sam loptu, a nisam puno razmišljao i samo sam je poslao u gol. Želio bih posvetiti ovaj gol svojoj porodici, prijateljima u Brazilu i ljudima u Milanu koji su vjerovali u mene."

On je sa svojom porodicom stigao u Italiju 2011. godine i radio je razne poslove, te mu je fudbal tada bio u drugom planu. Mesias je igrao prvo na amaterskom nivou dok je živio u Torinu, a većinom dana radio je kao dostavljač pizze. Sada je apsolutni heroj San Sira.

Žunior Mesias rođen je 13. maja 1991. godine u Belo Horizonteu (Brazil), a na nogometnoj mapi pojavio se 2019. godine kada je potpisao za Crotone. Ove godine je stigao na posudbu u Milan s mogućnošću otkupa ugovora, a debitovao je za klub 4. oktobra protiv Atalante.

Gol protiv Atletico Madrida ujedno mu je i prvi u dresu Rossonera.

Učitaj još novosti