23. 11. 2021 - 23:59
Neymar pravi SENZACIONALAN transfer? Mediji su se odmah...
907
Shares
Neymar pravi SENZACIONALAN transfer? Mediji su se odmah sjetili njegovih nedavnih riječi

EL NACIONAL TVRDI

Neymar pravi SENZACIONALAN transfer? Mediji su se odmah sjetili njegovih nedavnih riječi

23. 11. 2021 - 23:59
0
Shares

Brazilski reprezentativac Neymar jedan je od najvažnijih igrača PSG-a, ali vrlo je moguće da mu ovo bude i posljednja sezona na "Parku prinčeva".

Španski mediji objavili su kako bi Neymar uskoro mogao napustiti Francusku i karijeru nastaviti u Engleskoj, s obzirom da mu je želja da igra u Premier ligi, koja se smatra najjačom ligom na svijetu.

Prema "El Nacionalu", Neymara želi Manchester United, mada nije jedini klub na Otoku koji se interesuje za sjajnog napadača.

U Manchester Unitedu su doveli ljetos neka velika pojačanja, najveće je svakako povratak Cristiana Ronalda, ali klub je imao izuzetno loše rezultate, zbog čega je smijenjen Ole Gunnar Solskjaer, a posao je privremeno dobio Michael Carrick.

Sada klub želi da pronađe pravog trenera, a osim toga da dovede igrača koji može da postane lider u ekipi i koji bi klubu svojim golovima i asistencijama pomogao da bude konkurentan za trofeje.

U početku se smatralo da bi to mogao biti Vinicius Junior, ali Real Madrid ni u ludilu neće pustiti svoju mladu zvijezdu, pa je izbor sada pao na Neymara, koji je nedavno izjavio da "svi veliki igrači imaju san i želju da igraju u Premier ligi".

Ta izjava Neymara je dodatan motiv Unitedu da krene po njega, a PSG ionako ima dovoljno jak napad da bi mogao preživjeti eventualni odlazak bivše zvijezde Barcelone. Da li će do transfera i doći, saznat ćemo narednog ljeta...

Učitaj još novosti