22. 11. 2021 - 09:46
SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI UZDRMAO ŠPANIJU Automobilom htio...
907
Shares
SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI UZDRMAO ŠPANIJU Automobilom htio pokositi cijelu ekipu Atletica, povrijeđene tri osobe

ŠPANIJA

SKANDAL KAKAV SE NE PAMTI UZDRMAO ŠPANIJU Automobilom htio pokositi cijelu ekipu Atletica, povrijeđene tri osobe

22. 11. 2021 - 09:46
0
Shares

Španski mediji jutros bruje o nevjerovatnom incidentu koji se desio ispred stadiona Alfonso Viller Garcia nakon utakmice između Atletico Tomellosa i Quintanara.

Iz Atletica su objavili na Twitteru da je njihova ekipa napadnuta ispred stadiona, te da je jedna osoba čak pokušala automobilom da pregazi cijeli tim, a na kraju su povrijeđene tri osobe.

Španski klub je objavio da je prvo došlo do verbalnog okršaja, a zatim su dvije osobe sjele u bijeli automobil i pokušale da pregaze članove prvog tima i stručnog štaba Atletica.

Na kraju su povrijeđene tri osobe, a riječ je o fiziotarapeutkinji Marti, članu stručnog štaba Joseu i igraču Atletica Joseu Luisu Gallegu. Također, oštećena je i oprema kluba nakon što su se zabili automobilom u autobus.

"Na kraju utakmice ispred stadiona je došlo do incidenta dok se naš tim spremao za povratak u Tomelloso. Dvije osobe su prvo verbalno vrijeđale naše igrače i stručni štab, a onda su desetak minuta kasnije automobilom pokušali da pregaze naše igrače i članove kluba koji su bili ispred timskog autobusa", navodi se u saopštenju Atletica i nastavlja.

"S bijelim automobilom su se zaletili u naš tim i povrijedili su tri osobe. Prouzrokovali su i materijalnu štetu naše opreme i autobusa. Na svu sreću niko nije ozbiljno povrijeđen iako se sve moglo tragično završiti".

Nakon svega oglasili su se i iz Quintanara koji su poručili da osuđuju ovakvo ponašanje svojih navijača i da će te dvije osobe sigurno biti kažnjene. Policija ih je odmah uhapsila i zaključeno je da su bili "pod gasom".

 

Učitaj još novosti