20. 11. 2021 - 11:02
Danas okršaj starih rivala na Koševu, Zrinjski može riješiti...
907
Shares
Danas okršaj starih rivala na Koševu, Zrinjski može riješiti pitanje jesenjeg prvaka

Danas okršaj starih rivala na Koševu, Zrinjski može riješiti pitanje jesenjeg prvaka

20. 11. 2021 - 11:02
0
Shares

Danas se igraju još dvije utakmice 17. kola m:tel Premijer lige, a u oba duela očekuju se neizvjesni i zanimljivi okršaji.

U derbiju starih rivala na Koševu će se od 15 sati sastati Sarajevo i Sloboda.
Bordo tim je trećeplasirani, ali sa samo dva bodova više od Tuzlaka, te nakon reprezentativne pauze navijači Sarajeva očekuju bolja idzanja svoga tima nego u ranijem dijelu sezone.

"Očekuje nas utakmica protiv Slobode. Reprezentativnu pauzu smo dobro odradili i napravili sve stvari koje možete za tih 10 dana ostvariti. Prošlo je bez povreda. Svi smo fokusirani i znamo da je protivnik tu na tabeli blizu nas. Tvrda i čvrsta su ekipa koja ne prima mnogo golova. Jedini mi i Zrinjski smo im uspjeli zabiti više od dva gola", rekao je trener Sarajeva Goran Sablić u najavi utakmice, dodavši:

"Vidljivo je da su strašno kompaktni u defanzivnom bloku, možda i najbolja ekipa u ligi. Vjerujem da će biti u nekom srednjem bloku d nas pokušaju ugroziti. Mi igramo kući i sigurno je da ćemo pokušati da ih stisnemo. Gledajući statistiku logično je da se očekuje tvrda utakmica, ali mi imamo u planu da napadnemo. Pokušat ćemo i dat ćemo svoj maksimum. Tražimo stalno solucije u napadu, međutim u posljednjim utakmicama nas rezultat nije poslužio iako smo imali dovoljno prilika", kazao je Sablić.

Sarajevo neće moći računati na kartonirane Hebibovića i Palića, dok je zbog povrede ova polusezona završena za Kapića.

Sloboda se na Koševu nada povoljnom rezultatu, nakon što je u prvom međusobnom duelu ove sezone Sarajevo na Tušnju slavilo 2:1.

"Reprezentativnu pauzu smo iskoristili i za odmor i oporavak igrača, ali i za pripreme za narednu utakmicu. Sarajevo se nalazi na tabeli ispred nas, ali mi smo puni samopouzdanja nakon prethodne utakmice tako da smo se spremali u nekom miru i nadamo se dobrom rezultatu protiv Sarajeva", kazao je pomoćnik šefa stručnog štaba Slobode Adnan Jahić za zvanični klupski sajt.

Od 17 sati na Tušnju se igra derbi kola između drugoplasiranog Tuzla Cityja i Zrin jskog, a ukoliko Mostarci ostanu neporaženi, postat će jesenji šampioni s obzirom da se nakon ovog meča igraju još dva kola.

Zrinjski trenutno ima sedam bodova više od Tuzla Cityja, koji bi se eventualnim trijufmom potpuno vratio u borbu za titulu.

"Igraju prvoplasirana i drugoplasirana ekipa. Želimo da svi akteri budu na nivou i da svi oni koji budu gledali utakmicu imaju šta da vide. Zrinjski je kvalitetna ekipa, i kada su igrali slabije, osvajali su bodove, što je još jedan dokaz kvaliteta. Imamo i mi kvalitet, pokušat ćemo slaviti i prvenstvo učiniti zanimljivijim", rekao je u najavi meča Husref Musemić, koji u ovome duelu ne može računati na kažnjenog Čelikovića te povrijeđenog Đerića.

Zrinjski je vezao šest uzastopnih pobjeda i suvereno korača ka novoj tituli prvaka, a cilj je da i na Tušnju ne izgube.

"Ovo je istinski derbi s obzirom na položaj na tabeli. Tuzla City je ozbiljna ekipa koja nas prati određeno vrijeme. Imaju individualnu kvalitetu, mogu riješiti utakmicu u svakom trenutku i naravno da ćemo morati biti sto posto koncentrirani", najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović, dodavši:

"Nama je cilj ne izgubiti utakmicu jer bi ostao isti razmak, ali ja znam kako moja ekipa razmišlja, kako moji saradnici razmišljaju, naravno da želimo pobjedu, svjesni da to neće biti ni malo lako. Oni imaju ozbiljnu kvalitetu, mogu pobjeđivati u kontinuitetu i, na kraju krajeva, naše su utakmice uvijek bile neizvjesne", kazao je trener Zrinjskog.

Mostarski klub će biti lišen usluga kartoniranog Jakovljevića i povrijeđenog Bašića.

Izvor:Klix

Učitaj još novosti