17. 11. 2021 - 17:25
BIZARNA PROMOCIJA DANIJA ALVESA, OVO KOMENTARIŠU ČAK I REALOVI...
907
Shares
BIZARNA PROMOCIJA DANIJA ALVESA, OVO KOMENTARIŠU ČAK I REALOVI NAVIJAČI Jeste li slučajno vidjeli u čemu se pojavio na 'Nou Campu'?

ŠPANIJA

BIZARNA PROMOCIJA DANIJA ALVESA, OVO KOMENTARIŠU ČAK I REALOVI NAVIJAČI Jeste li slučajno vidjeli u čemu se pojavio na 'Nou Campu'?

17. 11. 2021 - 17:25
0
Shares

Dani Alves predstavljen je danas kao novi-stari igrač Barcelone. Xavi Hernandez je odmah po povratku na "Nou Camp" uzeo stvari u svoje ruke i vratio trofejnog Brazilca, koji će ponovo braniti boje katalonskog giganta.

Nakon pet godina ovaj 38-godišnji defanzivac se vraća u Barcu, a po dolasku na stadion Alves je blistao od sreće.

Po izlasku pred navijače izgledao je kao malo dijete i nema dileme da će dati sve od sebe da na pravi način predstavi klub.

To je i saopštio navijačima nakon što je završio sa službenim predstavljanjem.

"Silno sam želio povratak u klub koji mi je dao sve. Zadovoljstvo mi je što mogu pomoći timu u ovim trenucima", rekao je Alves i zatim je govorio o plati koju će imati i koja iznosi jedan euro.

"Xavi je rekao da će računati na mene, pa mi plati nije ni bitna. Ja sam zadovoljan i malim stvarima. Nebitna stvar za mene. Želim uživati u pobjedama i trofejima", poručio je Alves i zatim je dodao:

"Nije mi bilo bitno kako, ali silno sam želio doći ovdje. Želim donijeti timu još radosti. To je Xavijeva misija, moja misija. Moramo svi skupa napraviti promjene. Barca je više od kluba".

Podsjećamo, on je za Barcelonu nastupao od 2008. do 2016. godine i bio je član jedne od najboljih generacija koja se ikada pojavila. Sa katalonskim gigantom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a u 391 odigranoj utakmici postigao je 21 pogodak.

Alves je potpisao ugovor do kraja ove sezone, a imat će mogućnost i da produži saradnju s klubom do ljeta 2023. godine.

Međutim, ono što je sve šokiralo je način na koji je Alves došao na zvanično predstavljanje na stadionu "Nou Camp". U pratnji zvaničnika kluba, obukao je sako i pantalone, a na nogama je nosio - japanke?!

tan2021-11-171418103382-830x0

Foto: Tanjug / AP

Mnogobrojni navijači su ga pozdravili, a Dani je čim je kročio na travu stadiona skinuo komad obuće u kojem je došao i nastavio šetati bos. Da li je u pitanju neki ritual ili ne, opet mnogi su sa podsmijehom prokomentarisali iznenađujući stajling novog-starog igrača Barce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

(Sport.ba)

Učitaj još novosti