14. 11. 2021 - 11:38
Zvijer od 150 kg krenula je na Tysona: Niko nije ni slutio da...
907
Shares
Zvijer od 150 kg krenula je na Tysona: Niko nije ni slutio da će ga Mike hladnokrvno dočekati

Zvijer od 150 kg krenula je na Tysona: Niko nije ni slutio da će ga Mike hladnokrvno dočekati

14. 11. 2021 - 11:38
0
Shares

Moć koju je u rukama imao čuveni Iron Mike bila je za mnoge previše i dosta je boksera koji su zaspali u obračunu sa njim.

Pred sam kraj karijere Mike je često bio gost u Japanu. Jedan dolazak iz 2003. godine umalo je donio i fizički obračun sa još jednom legendom Bobom Sappom.

Sapp je bio K1 zvijezda u usponu. Nakon pobjede nad Kimom Leopoldom pozvao je u ring Tysona, a Mike je iz prvog reda u publici prešao u ring.

Pokušao je potom Sapp da se domogne legendarnog boksera. Zvijer od 150 kilograma krenula je prema čuvenom šampionu, ali srećom, samo je uspio da ga malo zakači rukom.

Mike je bio potpuno hladnokrvan. Djelovalo je zaista nevjerovatno da gotovo ne reaguje na ovaj potez Sappa i to je izazvalo sumnje da su sve prozivke namještene.

Bob Sapp


Američka zvijer tražila je meč sa Mikeom. Ipak, sve je ostalo na verbalnom sukobu, a Tyson je prošle godine otkrio kako mu je upravo Sapp trebao biti protivnik na povratničkom meču.


"Zet mi je rekao. Znam da se želiš boriti, ali da li bi to učinio protiv Boba Sappa? Neko je spreman ponuditi dosta novca za tu borbu. Odbio sam, ali mi se um potom pomutio. Bio sam spreman boriti se po bokserskim pravilima", rekao je Tyson.


Međutim, na kraju do borbe nije došlo, a Mike se u ring vratio sa 54 godine u meču protiv Roya Jonesa Juniora, koji je okončan bez pobjednika.

Bob Sapp je profesionalnu karijeru završio sa omjerom od 12 pobjeda i 19 poraza. Okušao se i u MMA, gdje je također na negativnom skoru od 12-20-1.

Međutim, već tri godine je borilačkoj mirovini i posvetio se mirnom životu.

Učitaj još novosti