13. 11. 2021 - 13:44
Tysonov neobični ritual prije borbi: Radio je stvari koje...
907
Shares
Tysonov neobični ritual prije borbi: Radio je stvari koje čovjek ne može ni zamisliti od njega

Tysonov neobični ritual prije borbi: Radio je stvari koje čovjek ne može ni zamisliti od njega

13. 11. 2021 - 13:44
0
Shares

Mike Tyson je bez dileme jedan od najboljih boksera u historiji.
Tokom karijere je ostvario 50 pobjeda, a njih 44 je ostvario nokautom što dovoljno govori o njegovoj nadmoćnosti nad rivalima.

Posljednji put je ring ušao prošle godine kada se borio protiv Ryon Jones Juniora u egzibicionom meču kada nije bilo pobjednika ni gubitnika, ali je svejedno viđen spektakl.

Tyson je na nekin način živa legenda boksa, te ujedno jedan od najboljih, ali definitivno i najstrašnijih boraca u historiji ovog sporta.

Rijetki su uspjevali izdržati udarce Čeličnog Mikea, a ritual kojeg je koristio prije svake borbe je zaista neobičan obzirom na dojam kakav je ostavljao u ringu.

"Plakao sam prije borbi jer sam bio uplašen, uplašen da ću uraditi nešto loše tom dečku što neće njegova porodica voljeti. Onda ću biti kriv i osjećati se loše na kraju", kazao je Tyosna.

tyson
Tysonove ruke su bile zaista nešto posebno i često su njegovim rivalima u ringo nanosili bol. Brzina i snaga koje je imao u ringu su izazivale strah kod svakog njegovog protivnika.

Pamti se meč protiv Andrewa Golote iz 2000. godine kada je poljski bokser pobjegao iz ringa. Ovaj meč završen je nakon druge runde.

Golota se jednostavno predao i izazvao je veliki skandal. Nakon što je primio dosta teških udaraca u dvije runde, poljski bokser je samovoljno odustao i to je razljutilo apsolutno sve u ringu. Treneri su ga pokušali odgovoriti od odustajanja, ali već je bilo kasno jer je sudiji Franku Garzi već saopštio odluku.

Golotino odustajanje poprilično je razljutilo Tysona. Iron Mike je krenuo da se obračuna sa njim. Silno je želio da ga se dočepa, ali je u tome zaustavljen od trenera i osiguranja.

Tyson je bio zastrašujuća figura u ringu od najranije dobi i moglo bi se smatrati da je mnogo njegovih zastrašivanja protivnika proizlazilo iz same veličine njegova vrata!

Sa 18 godina imao je vrat obima od čak 50 centimetara, što je prilično zapanjujuće što potvrđuju i fotografije.

Iron Mike povukao se iz boksa 2005. godine, ali je još uvijek bio dio promotivnih borbi, tako je u novembru 2020. godine boksovao Royjem Jonesom Jr. Tyson i dalje redovno trenira, a fanovi se nadaju da će ga uskoro vidjeti u ringu za još jednu egzibcionu borbu

Učitaj još novosti