13. 11. 2021 - 22:09
Stigao je početkom godine, a sad bi ga pustili za 60 miliona eura
907
Shares
Stigao je početkom godine, a sad bi ga pustili za 60 miliona eura

Stigao je početkom godine, a sad bi ga pustili za 60 miliona eura

13. 11. 2021 - 22:09
0
Shares

Dominik Szoboszlai je prošle godine natjerao mnoge da nauče pisati njegovo komplikovano prezime. Mađar je bio jedan od najboljih nogometaša na početku sezone i nekoliko velikana u Europi, uključujući Real Madrid, je zainteresovao.

Njegovi golovi i asistencije sa Salzburgom te s reprezentacijom Mađarske donijeli su mu usporedbe čak i s Cristianom Ronaldom. Fizička snaga, snažni udarci lopte, sastojci su bili slični onima kod Portugalca kada je još obećavao. U januaru je promijenio grad i otišao. Promijenio je klub, ali ne i franšizu jer je iz Salzburga otišao u Leipzig.

Zbog problema s aduktorima propustio je drugi dio sezone i Europsko prvenstvo na kojem je Mađarska završila zahvaljujući njemu. Navijači su se počeli pitati što se događa s njim, a on se uspio vratiti tamo gdje je stao. U Leipzigu ima šest golova i tri asistencije, a bio je zaslužan i za remi s PSG-om u Ligi prvaka. Problem je što trener Leipziga Jesse Marsch i dalje ne vjeruje da može igrati od prve minute u kontinuitetu pa bi ga rado stavio na tržište.

Prema Bildu, Leipzig ga je spreman pustiti onome tko plati klauzulu od 60 miliona eura. Tvrde da bi ta informacija zagolicala Manchester United, Atletico Madrid i Arsenal, ekipe koje ga imaju odavno na radaru. Arsenal ga je već pokušao kupiti prošle zime ali bezuspješno, a pitanje bi li mogli parirati i Crvenim vragovim i Atleticu.

Leipzig je 21-godišnjeg Mađara iz Salzburga doveo za 20 miliona eura, iznos koji obično austrijski Red Bull stavlja kao klauzulu za svoje igrače.

Učitaj još novosti