09. 11. 2021 - 22:36
PROBLEMATIČNI BLIZANCI SE NAMERAČILI NA JOKIĆA Kontroverzna...
907
Shares
PROBLEMATIČNI BLIZANCI SE NAMERAČILI NA JOKIĆA Kontroverzna NBA braća: Izveli PREVARU VIJEKA, a zbog fizičkog napada bili pred sudom

SAD

PROBLEMATIČNI BLIZANCI SE NAMERAČILI NA JOKIĆA Kontroverzna NBA braća: Izveli PREVARU VIJEKA, a zbog fizičkog napada bili pred sudom

09. 11. 2021 - 22:36
0
Shares

Košarkaš Majamija Markif Moris i njegov brat blizanac Markus Moris iz Los Anđeles Klipersa poznati su kao veliki provokatori i akteri brojnih skandala.

2785981-profimedia0062773710-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Markif je na meču protiv Denvera imao ozbiljan obračun sa srpskim centrom Nikolom Jokićem. Amerikanac je nesportski faulirao najboljeg igrača Denvera, koji je zbog tog "prljavog poteza" izgubio živce i patosirao ga.

Nakon ovog incidenta Markifov brat blizanac, Markus Moris, uputio je javnu prijetnju Srbinu.

"Čekao si da moj brat okrene leđa. Zapamćeno", napisao je kontroverzni košarkaš Klipersa.

Nema sumnje da će Markus Moris, koji je poznat kao jedan od "najprljavijih" igrača u ligi prvom prilikom pokušati da se osveti Jokiću zbog napada na brata.

Najpoznatija NBA braća u prošlosti su često bila u žiži javnosti, ali ne zbog svog košarkaškog umeća, već zbog brojnih skandala koje su pravili na terenu i van njega.

Godine 2015. braća Moris su optužena da su pomagali trojici ljudi da prebiju 36-godišnjeg Erika Huda. Nesrećni čovjek je rekao policiji da je više puta udaran pesnicama i šutiran, da mu je polomljen nos i da je imao ogroman otok na glavi. Hud je poznavao braću Moris, a pet godina prije incidenta su zbog svađe prekinuli svaki kontakt. Kada su se kasnije sreli, Hud je dobio ozbiljne batine, piše Kurir

2785985-profimedia0210388260-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Ako je vjerovati američkim medijima, dvije godine kasnije kontroverzna braća su izvela košarkašku prevaru vijeka. Markif je 2017. bio igrač Vašingtona, dok je Markus nastupao za Detroit. Vašington je ušao u plej-of, a Markus je ranije završio sezonu pa je pratio nastupe svog brata.

Na prvom meču druge runde plej-ofa između Vašingtona i Bostona Markif je doživio povredu i svi su bili ubijeđeni da je sezona za njega završena. Međutim, dva dana kasnije on je izašao na parket i postigao 16 poena.

Pojavila se osnovana sumnja da je umjesto Markifa igrao Markus. Pošto su indentični blizanci, imaju čak i slične tetovaže, niko nije mogao da ih razlikuje. Blizanci su prevarili svijet, ali to nikada nije dokazano.

Naravno, oni su to demantovali, ali Markif je ranije priznao da su često mijenjali dresove kada su bili mlađi.

Problematični Markif

Markif je često pravio incidente u karijeri. Prije šest godina je javno tražio da bude trejdovan, pa ga je liga kaznila sa 10.000 dolara, a onda je na meču koji je njegov Finiks igrao protiv Denvera nasrnuo na svog tadašnjeg trenera.

Gađao je Džefa Hornaseka peškirom i zbog sramnog ponašanja je dobio novčanu kaznu i suspenziju.

Godinu dana kasnije se potukao sa saigračem Arčijem Gudvinom na jednom tajm-autu.

2785983-profimedia0154343731-ff

FOTO: PROFIMEDIA

Provokator Markus

Košarkaš Klipersa Markus Moris prije godinu dana navukao je na sebe bijes ljubitelja košarke kada je namjerno pokušao da povrijedi košarkaša Dalasa Luku Dončića.

Markus je znao da Dončić ima problem sa zglobom, pa ga je namjerno nagazio.

Na narednoj utakmici Moris je s leđa udario Luku u glavu, umalo je došlo do opšte tuče na terenu, a Markus je zbog sramnog poteza zaradio isključenje na tom meču.

Učitaj još novosti