07. 11. 2021 - 09:21
KAKVA KONTROLA DO KRAJA MEČA - USMAN OSTAO VLADAR VELTERA:...
907
Shares
KAKVA KONTROLA DO KRAJA MEČA - USMAN OSTAO VLADAR VELTERA: Covington ga pokušavao srušiti, ali BEZUSPJEŠNO (VIDEO)

KAKVA KONTROLA DO KRAJA MEČA - USMAN OSTAO VLADAR VELTERA: Covington ga pokušavao srušiti, ali BEZUSPJEŠNO (VIDEO)

07. 11. 2021 - 09:21
0
Shares

Kamaru Usman odbranio je titulu UFC prvaka velter kategorije nakon što je nakon pet rundi na UFC 268 u New Yorku pobijedio Colbyja Covingtona jednoglasnom odlukom sudija (48-47, 48-47 i 49-46).

Nije ova borba donijela spektakl kao u prvom obračunu ovih boraca. U meč su obojica ušli dosta opreznije i izostala je žestoka akcija koju su svi očekivali.

Covington je konstantno pokušavao rušiti Usmana, ali ovaj je to izbjegavao i potpuno je iskontrolisao ovaj meč do samog kraja i po peti put je odbranio pojas.

Video pogledajte OVDJE

Usman je vladar velter kategorije UFC-a, a ovo mu je 20. pobjeda u 21 borbi. Covington je na omjeru 16-3.

Detaljnije pogledajte OVDJE

Borba večeri bio je svakako duel Justina Gaethjea i Michaela Chandlera, a nakon brutalne tri runde pobjedu je odnio Gaethje jednoglasnom odlukom sudija (29-28, 29-28 i 30-27).

Od samog početka oba borca su nemilosrdno prebijala jedan drugog. Chandler je bio taj koji je primao više štete, a u drugoj rundi je završio i na podu, ali Gaethje nije uspio da ga završi.

Video pogledajte OVDJE

Nakon 15 minuta nestvarne borbe, žestokih udaraca i spektakularnih poteza, jednoglasnom sudijskom odlukom pobjedu je odnio Gaethje koji se tako pobjedom vratio u oktagon nakon neuspješno od Khabiba Nurmagomedova prije više od godinu dana.

Gaethje je vjerovatno novi izazivač za titulu prvaka lake kategorije i sada je omjeru od 23-3. Chandler je izgubio drugi uzastopni meč i na omjeru je 22-7.

Video pogledajte OVDJE

Rose Namajunas odbranila je titulu ženske strawweight prvakinje nakon što je podijeljenom odlukom savladala Zhang Weilli, dok je Marlon Vera fenomenalno nokautirao  legendarnog Frankieja Edgara u trećoj rundi.

Učitaj još novosti