02. 11. 2021 - 16:18
OTKRIVENO Ancelotti tjera četiri ZVIJEZDE s Bernabeua! Dva...
907
Shares
OTKRIVENO Ancelotti tjera četiri ZVIJEZDE s Bernabeua! Dva imena su totalno neočekivano tu

DIARIO SPORT

OTKRIVENO Ancelotti tjera četiri ZVIJEZDE s Bernabeua! Dva imena su totalno neočekivano tu

Sport.ba
02. 11. 2021 - 16:18
0
Shares

Diario Sport piše da je Carlo Ancelotti otpisao četiri igrača. Real će se u tako u januaru pokušati riješiti Edena Hazarda, Luke Jovića, Isca i Jesusa Valleja, tvrdi pomenuti list. 

Niko od njih nije blizu prvog sastava u ovom trenutku, a Ancelotti je navodno dao uputu Realovoj upravi da se riješi četvorice spomenutih.

Veliki Realov problem je Hazard, koji je 2019. stigao iz Chelseaja za ogromnih i vrtoglavih 115 miliona eura, ali ni blizu nije pružao partije od očekivanih. Belgijski kapiten nije se proslavio u Realu zbog učestalih povreda. Ove sezone Hazard ima deset nastupa i jednu asistenciju u 408 minuta igre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10)

Realov promašaj je i srpski centarfor Luka Jović. On je u Madrid stigao iz Eintracht Frankfurta u ljeto 2019. za 63 miliona eura. Nije se pokazao u Realu pa je drugi dio prošle sezone igrao na posudbi u Eintrachtu, gdje također nije pretjerano oduševio.

Ancelotti mu pokušava oživjeti karijeru, ali Jović ove sezone u šest nastupa ima jednu asistenciju i odigrao je mizerne 84 minute.

Španci dodaju kako otpisani igrači imaju još 11 utakmica do početka prijelaznog roka kako bi Ancelottiju pokazali da griješi.

Učitaj još novosti