27. 10. 2021 - 22:59
West Ham nakon penala izbacio City, sjajan scorpion kick...
907
Shares
West Ham nakon penala izbacio City, sjajan scorpion kick Divocka Origija

LIGA KUP

West Ham nakon penala izbacio City, sjajan scorpion kick Divocka Origija

27. 10. 2021 - 22:59
0
Shares

U osmini finala engleskog EFL kupa West Ham je na svom terenu najkon izvođenja kaznenih udaraca rezultatom 5:3 slavio protiv favoriziranog Manchester Cityja. Nakon 90 minuta nismo vidjeli ijedan pogodak, a Čekićari su prilikom lutrije penala demonstrirali veliku mirnioću i poentirali iz svih pet pokušaja, ključan trenutak bio je promašaj Phila Fodena.

David Moyes i Pep Guardiola su dobrim dijelom izrotirali momčadi in a klupi ostavili mnoge bitne igrače. Kod West Hama je izostavljen najbolji strijelac Michail Antonio, a priliku je od prve minute dobio naš Nikola Vlašić. Pep je na vrata stavio Zacka Steffena, a priliku su dobili i Nathan Ake, te 19-godišnji Cole Palmer, koji se publici predtavio nedavnim pogotkom protiv Club Bruggea u Ligi prvaka.

Upravo je Cityev mladić složio prvu opasnu priliku na utakmici kada je u 9. miunuti proigrao Ilkaya Gundogana, ali se Nijemac nije uspio izboriti za udarac. Iako je očito bio u podređenom položaju što se individualne kvalitete tiče, West Ham se trudio sprovesti u djelo neke mehanizme u svojoj igri. Akcije su pokušavali izgraditi pas igrom iz zadnje linije i nisu preskakali igru.

Prvu ozbiljniju priliku pred Cityjevim vratima vidjeli smo u 19. minuti kada je snažno s dvadesetak metara šutirao kapiten Mark Noble, ali je Steffen bio na mjestu.

U ostatku prvog dijela City većinu vremena ima loptu u posjedu i igra se uglavnom odvija na polovici čekićara, ali gosti jako rijetko nalaze pukotine u čvrstoj obrani domaćina. Isti scenarij gledali smo u drugom poluvremenu, City je dominirao, ali je na semaforu i dalje stajala nula.

Najbliže pogotku bio je Oleksandr Zinchenko u 84. minuti. Ukrajinac je potegao s 25 metara, ali je Alphonse Areola loptu iščupao ispod grede, bio bi to prekrasan pogodak. Priliku je imao i Gabriel Jesus u posljednjim sekundama, ali je Areola i dalje bio koncentriran. Pristupilo se izvođenju kaznenih udaraca u kojemu su igrači Čekićara bili stopostotni, a pobjednika je odlučio promašaj Phila Fodena.

Leicester je nakon 2:2 u regularnom dijelu susreta izbacio Brighton poslije izvođenja jedanaesteraca. Lisice je u vodstvo doveo Harvey Barnes koji je agresivno istrčao u presing i presjekao dodavanje vratara Brightona, a potom ga i matirao. Brighton se dvaput vraćao u utakmicu, prvo preko Adama Webstera, a kada je Lisice u novo vodstvo doveo Lookman, rezultat je ponovno poravnao Mwepu.

Brentford je rezultatom 1:2 slavio na gostovanju kod Stoke Cityja. Pogotke za momčad Thomasa Franka postizali su Canos i Toney.

Liverpool je na gostovanju kod drugoligaša Prestona u gotovo potpuno rezervnom sastavu upisao pobjedu rezultatom 0:2. Prvi pogodak postigao je Takumi Minamino. Velik dio posla odradio je bek Neco Williams koji je upisao asistenciju. Konačni rezultat postavio je Divock Origi atraktivnimscorpion klickom.

Tottenham je pogotkom Lucasa Moure minimalno slavio na gostovanju kod Burnleya.

Konačni popis putnika u četvrtfinale EFL kupa glasi: Sunderland, Arsenal, Chelsea, Brentford, Tottenham, Liverpool, West Ham i Leicester.

Učitaj još novosti