27. 10. 2021 - 23:32
PLAĆENI SU LJETOS PAPRENO, A POTPUNO SU PODBACILI Ovo su...
907
Shares
PLAĆENI SU LJETOS PAPRENO, A POTPUNO SU PODBACILI Ovo su najveći promašaji transfer roka: Hrvat među najvećim razočarenjima, tu su i neke planetarne zvijezde

OD SANCHA DO VLAŠIĆA

PLAĆENI SU LJETOS PAPRENO, A POTPUNO SU PODBACILI Ovo su najveći promašaji transfer roka: Hrvat među najvećim razočarenjima, tu su i neke planetarne zvijezde

Sport.ba
27. 10. 2021 - 23:32
0
Shares

Protekli ljetni prijelazni rok bio je jedan od najspektakularnijih ikada. Lionel Messi i Cristiano promijenili su iznenađujuće klubove, a tu je bilo još nekoliko zaista odličnih transfera.

Mnogi su PSG proglasili apsolutnim pobjednikom tog prijelaznog roka, jer su Parižani doveli zaista nekoliko vrhunskih imena. Osim Messija, u Pariz su stigli golman Donnarumma, desni bekovi Hakimi i Nuno Mendes, stoper Sergio Ramos, te veznjaci Wijnaldum i Pereira. 

Golman Donnarumma još nije osigurao jedinicu jer je tu sjajni Keylor Navas. Nevjerovatno zvuči da Sergio Ramos još nije uspio ni debitovati, a Wijnaldum je odbio Barcelonu i vjerovatno itekako zažalio. Nizozemac većinom ulazi s klupe, dobiva na kapaljku minutažu i već je izrazio nezadovoljstvo.

Također, Messi još nije postigao gol u Ligue 1, te slobodno možemo reći da pruža partije daleko od očekivanih. 

Sigurno je bilo još transfera zbog kojih su velike zvijezde itekako požalile. Mi ćemo vam predstaviti neke...

Jack Grealish bio je prvo ime prijelaznog roka, do sada je odigrao osam prvensvenih mečeva i ima jedan pogodak uz dvije asistencije. Tome učinku je dodao i jedan gol u Ligi prvaka. Sigurno premalo za igrača koji je plaćen vrtoglavih 117,50 eura.

Romelu Lukaku imao je sezonu iz snova u Interu, ali se odlučio vratiti na "Stamford Bridge". Moglo je to biti i bolje, postigao je samo četiri pogotka u 10 nastupa u svim takmičenjima, a navijači očekuju mnogo više od njega. Kad već govorimo o aktuelnim prvacima Evrope, Saul Niguez je stigao ovog ljeta iz Atletica u posljednjim trenucima prijelaznog roka, ali daleko je to od očekivanih partija. Španac dobiva dosta skromnu minutažu, a bez značajnijeg je učinka.

Ipak, čini se da je najveći luzer definitivno Jadon Sancho, kojeg je Man. United platio ogromnih 85 miliona eura. Zovu ga Agent 007, jer ima učinak od sedam mečeva i bez ijedne je asistencije ili gola u Premier ligi. Također, tri puta je nastupio u Ligi prvaka, pogađate opet bez ikakvog konkretnijeg učinka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jadon Sancho (@sanchooo10)

Camavinga je stigao kao veliko pojačanje u Real, odigrao je pet mečeva u Primeri i ima skromnih 196 minuta uz jedan pogodak. Itekako može i mora bolje, a da li će pokazat će vrijeme. 

Memphis Depay je kao veliko pojačanje stigao u Barcelonu, a još uvijek je bez pogotka u Ligi prvaka. U Primeri to izgleda nešto bolje, ima četiri gola uz dvije asistencije, ali i nekoliko dosta blijedih partija. Posljednja od njih je El Clasico, gdje je bio jedan od glavnih krivaca kod vodećeg gola Reala jer je izgubio loptu pred gostujućim kaznenim prostorom i omoguio kontru iz koje su Kraljevi poveli. Za nekog od koga se očekuje da nadomjesti odlazak Messija - premalo... A šta tek reći za Luuka de Jonga, koji ne uspijeva ni zicere pogađati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luuk de Jong (@luukdejong9)

Martin Odegard je stigao kao veliko pojačanje u Arsenal, a na sedam mečeva je zabio jedan gol i to iz slobodnjaka, ali je još uvijek bez ijedne asistencije. Premalo za nekog od koga se očekuje da bude predvodnik Topnika. 

U Premiershipu razočarao je i Ibrahima Konate, koji je pojačao Liverpool i do sada skupio samo dva nastupa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ibrahimakonate

Moise Kean se vratio u Torino kako bi donekle nadomjestio odlazak Cristijana Ronalda, a do sada je zabio dva gola i skupio više nego skromnih 215 minuta u Seriji A, dok je u Lugi prvaka na tri meča dobio 49 minuta. 

Nikola Vlašić je stigao s etiketom velikog pojačanja u West Ham, a do sada je zabilježio samo jednu asistenciju bez pogotka. Već ga vide u novoj sredini od januara. 

Donyell Malen je odlično odigrao EURO i to mu je donijelo transfer u redove Borussije D., za koju u devet nastupa u Bundesligi još nije dao niti jedan jedini pogodak. 

Bilo je tu još razočarenja, ali ova smo izdvojili kao najveća. Izuzetno su skupo plaćeni, a pružili su vrlo malo i dosta skromne partije.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti