24. 10. 2021 - 19:34
Očajni Ronaldo zgrozio je sve: Zar se ovako ponaša veliki...
907
Shares
Očajni Ronaldo zgrozio je sve: Zar se ovako ponaša veliki fudbaler? SRAMOTNO (VIDEO)

PREMIERSHIP

Očajni Ronaldo zgrozio je sve: Zar se ovako ponaša veliki fudbaler? SRAMOTNO (VIDEO)

24. 10. 2021 - 19:34
0
Shares

Liverpul je u okviru 9. kola engleske Premijer lige deklasirao Mančester junajted usred Old Traforda rezultatom 5:0. Svi igrači "Redsa" su odigrali odličnu utakmicu, a naročito se istakao briljantni Mohamed Salah.

Egipćanin je postao prvi fudbaler u historiji Premijer lige koji je postigao het-trik protiv Mančester junajteda na Old Trafordu.

Također, on je tek drugi Afrikanac koji je uspio zabilježiti četiri ili više het-trikova u Premijer ligi. Prije njega, to je uspjelo još Jakubuu Aijegbeniju (Yakubu Aiyegbeni). 

Imao je fenomenalnu utakmicu, naročito prvo poluvreijeme u kojem je, osim dva gola i jedne asistencije, ostvario stopostotan učinak dodavanja. Salah je uputio 17 dodavanja i svih 17 je bilo tačno. 

Reprezentativac Egipta je i prvi igrač Liverpula koji je pogađao na tri vezana gostovanja kod najvećeg rivala Mančester junajteda. Osim Salaha, pogađali su još Nabi Keita (Naby) i Diogo Žota (Jota). Vrijedi istaći da je Pol Pogba (Paul), rezervista na današnjem meču, dobio crveni karton u 60. minuti utakmice.

Inače, Kristijano Ronaldo se potpuno u utopio u sivilo domaćeg sastava, a najprimjetniji na terenu je bio u finišu prvog poluvremena i to zbog nesportskih poteza. On je u sudijskoj nadoknadi prvog dijela pri rezultatu 0:3 u pokušaju da dođe do lopte faulirao Curtisa Jonesa, a onda silovito i udarao po njemu, a to je izazvalo i ljutitu reakciju ostalih fudbalera Liverpula, pa je došlo do koškanja na terenu.

Ronaldo je za ovakvo ponašanje dobio samo žuti karton, ali vjerovatno bi pored ovakvog rezultata bilo previše da je glavni arbitar isključio najboljeg fudbalera Crvenih đavola. Izuzetno nesportsko ponašanje Portugalca možete pogledati OVDJE
 

Učitaj još novosti