24. 10. 2021 - 16:02
Šeici pronašli SPASIOCA: Ovo je čovjek kojem će dati pravo...
907
Shares
Šeici pronašli SPASIOCA: Ovo je čovjek kojem će dati pravo pravcat obogatstvo da složi novu ekipu

MIRROR DONOSI EKSKLUZIVU

Šeici pronašli SPASIOCA: Ovo je čovjek kojem će dati pravo pravcat obogatstvo da složi novu ekipu

24. 10. 2021 - 16:02
0
Shares

Bivši nizozemski reprezentativac Marc Overmars otvorio je pregovore s Newcastle Unitedom o preuzimanju pozicije sportskog direktora, ekskluzivno javlja engleski Mirror.

Novi saudijski vlasnici Newcastlea preko posrednika su kontaktirali 48-godišnjeg Overmarsa koji je u proteklih devet godina u Ajaxu izgradio vrhunsku reputaciju u prepoznavanju, vrbovanju i razvijanju talenata.

Overmars je, piše Mirror, zainteresiran jer je rečeno da će dobiti budžet potreban za buđenje uspavanog diva sa sjevera Engleske. Nizozemski izvori tvrde da bi Overmars iz Ajaxa poveo trenera Erika ten Haga. On je ovog ljeta odbio poziv Tottenhama, a njegovo se ime spominje u kontekstu mogućeg nasljednika Olea Gunnara Solskjaera u Manchester Unitedu.

S Ajaxom Overmars ima još skoro tri godine ugovora, ali i klauzulu prema kojoj može otići u neki od klubova iz najjačih liga nakon što odradi tri mjeseca otkaznog roka. Mirror piše da bi Newcastle platio odštetu nizozemskom klubu kako bi ublažio i ubrzao rastanak.

U januarskom prijelaznom roku novi sportski direktor treba dovesti pojačanja kako bi klub izbjegao ispadanje u prvoj sezoni pod najbogatijim vlasnicima u svijetu nogometa.

U velikoj igračkoj karijeri ovaj krilni napadač pet je godina nastupao za Ajax, tri za Arsenal i četiri za Barcelonu, a tih je 12 godina bio nizozemski reprezentativac sakupivši 86 nastupa i 17 golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Učitaj još novosti