23. 10. 2021 - 23:35
PREGOVORI U TOKU: Salihamidžić našao zamjenu za Lewandowskog
907
Shares
PREGOVORI U TOKU: Salihamidžić našao zamjenu za Lewandowskog

Transfer groznica

PREGOVORI U TOKU: Salihamidžić našao zamjenu za Lewandowskog

23. 10. 2021 - 23:35
0
Shares

Jasno je da Poljak ima želju za novim izazovom u karijeri jer je u Bayernu "prekucao" sve što je mogao. Ukoliko Lewandowski zaista odluči da ide onda je jasno da će to biti veliki udarac za Bayern.

Zbog toga je sportski direktor ovog kluba Hasan Salihamidžić već počeo tražiti zamjenu za poljskog napadača, te se na njegovoj listi želja nalazi nekoliko zanimljivih imena.

Njemački mediji objavili su da Bayern pomno prati igre Victora Osimhena u Napoliju, ali da on nije jedini napadač koji se nalazi na radaru minhenskog kluba.

Ugledni Bild objavio je danas da Salihamidžić već neko vrijeme prati Karima Adeyemija koji igra za Red Bull Salzburg.

Ovaj 19-godišnji njemački napadač u Red Bull je stigao još kao omladinac, a za prvi tim je debitovao prošle godine. Ove sezone Adeyemi je za Salzburg upisao 17 mečeva u svim takmičenjima i već je zabio 12 golova.

Adeyemi se velikoj sceni predstavio u Ligi prvaka jer je u tri meča dosadašnje grupne faze već zabio tri gola čime je skrenuo pažnju nekoliko klubova.

No, navodno Salihamidžić je već kontaktirao njemačkog napadača i njegovog agenta i jasno mu poručio da ga želi narednog ljeta dovesti u Bayern. Napoli za Osimhena traži čak 100 miliona eura, a Adeyemija bi mogli dovesti za dosta manje novca.

Bild navodi da je Salihamidžić uvjeren da je Adeyemi prava zamjena za Lewandowskog i siguran je da bi on bio najbolji izbor za novog napadača bavarskog kluba.

Zbog sjajnih igara u Salzburgu dobio je i poziv u reprezentaciju Njemačke za koju je već odigrao tri utakmice i zabio je jedan pogodak. Interes za njega pokazao je i Dortmund koji ga želi dovesti kao zamjenu za Erlinga Haalanda, ali je teško očekivati da u takvoj utrci mogu pobijediti Bayern.

Učitaj još novosti