23. 10. 2021 - 11:52
Za siću čistio oluke, prodavao vodu, prao automobile: A SAD GA...
907
Shares
Za siću čistio oluke, prodavao vodu, prao automobile: A SAD GA SALIHAMIDŽIĆ PLAĆA 100 MILIONA - NAJSKUPLJI TRANSFER U HISTORIJI KLUBA

Za siću čistio oluke, prodavao vodu, prao automobile: A SAD GA SALIHAMIDŽIĆ PLAĆA 100 MILIONA - NAJSKUPLJI TRANSFER U HISTORIJI KLUBA

23. 10. 2021 - 11:52
0
Shares

Bayern bi u narednom periodu mogao realizovati najskuplji transfer u historiji kluba. 

Hasan Salihamidžić priprema teren za transfer vrijedan 100 miliona eura. U Bayernu su pronašli zamjenu za Roberta Lewandowskog i ne žele propustiti priliku za takvo nešto.

Bavarci namjeravaju dovesti igrača koji je u djetinjstvu čistio stanove za siću, za mizernih 5 centi bi komšijam čistio oluke kako bi mogao preživjeti, a sada živi svoj san. 

"Donosio sam i vodu za 15 centi. Pronalazio sam zadovoljstvo u tome jer sam smatrao da naporno radim za taj novac, to mi je bilo važno. Bio sam svjestan kako trošiti i pomagati porodici. Moja su braća prodavala novine, a moja sestra narandže. Bio sam na prometnoj ulici, jurio za automobilima i ljudima davao vodu za novac. Osjećam da su mi te muke pomogle u životu, da su od mene napravile čovjeka kakav sam danas", samo je djelić životne priče koju je nedavno ispričao Victor Osmineh, velika Bayernova želja.

U Bavarskoj su svjesni da se približava kraj jedne velike ere, da će Lewandowski uskoro otići u penziju ili napustiti klub. Dogovora oko nastavka saradnje još uvijek nema zbog čega se traže idealne zamjene.

Ovaj 22-godišnjak je eksplodirao u Seriji A. Na startu sezone je za Napoli postigao osam golova na devet utakmica. Igra briljantno i doslovno dominira na terenu zbog svoje snage te u jakoj ligi poput italijanske djeluje nezaustavljivo.

Izvještaji s Apenina govore da je Bayern za njegove usluge pripremio 100 miliona eura što bi bio najveći transfer u historiji njemačkog velikana. Interesantno da su njegovi bivši i sadašnji klub već potrošili toliko novca za transfere.

Mladog Nigerijca je Napoli prije dvije godine platio 70 miliona eura Lilleu, a Francuzi su ga godinu ranije platili 22 miliona belgijskom Charleroiju koji ga je prije toga za 3.5 miliona eura doveo iz Wolfsbruga. Za isti iznos je iz nigerijskog Strikersa stigao u Njemačku. 

Osmihen je želja još nekolicine evropskih velikana, prije svih Reala, ali kako su Kraljevi preokupirani dovođenjem Kyliana Mbappea, u Bayernu neće čekati te će nastojati da transfer završe što je prije moguće. 

Učitaj još novosti