21. 10. 2021 - 15:41
Real se opet podmlađuje: Ancelotti u Bundesligi pronašao...
907
Shares
Real se opet podmlađuje: Ancelotti u Bundesligi pronašao bivšeg igrača Barce i nadolazeću ZVIJEZDU

Real se opet podmlađuje: Ancelotti u Bundesligi pronašao bivšeg igrača Barce i nadolazeću ZVIJEZDU

21. 10. 2021 - 15:41
0
Shares

Real Madrid je tokom ljetnog prelaznog pored igračkog kadra što je mjenjao promjenio i trenera, a na mjesto Zinedine Zidanea je stigao Carlo Ancelotti.

Florentino Perez se najviše odlučio na starog lisca iz razloga što je krajnje vrijeme da se Kraljevski klub krene podmlađivati.

Prvi čovjek Reala smatra da je Italijan idealan za taj posao i da zna izvući ono najbolje od igrača i od njega naparaviti veliku zvijezdu. Luka Modric, Marcelo, Gareth Bale, Karim Benzema, Toni Kroos, Eden Hazard, Nacho Fernandes i Lucas Vasquez su igrači koji imaju preko 30 godina i koji će kroz koju godinu sigurno napustiti klub, a adekvatnih zamjena nema.

Zadnjeg dana prelaznog roka stigla je mlada velika zvijezda Eduardo Camavinga. 18-godišnji Francuz je stigao iz ekipe Rennaisa, a transfer je Real koštao 31 milion eura. Ancelotti ga smatra igračem koji će naredne sezone preuzeti ulogu vremešnog Modrića, a sada je tu uz njega kako bi što više naučio. 

To je samo početak podmlađivanja tima, a prema navodima španskih medija, Ancelotti je pronašao još jednog klinca i to bivšeg igrača Barcelone kome se predviđa blistava karijera. 16-godišnji Iker Bravo je trenutno član Bayer Leverkusena do 19 godina i do sada je odradio nekoliko treninga i sa prvim timom što dovoljno govori o kakvom se potencijalu radi.

Igra na poziciji napadača, a nije mu problem da pokrije i desno krilo po potrebi. Mladi Španac je tokom ljetnog prelaznog roka napustio Barcelonu i pridružio se Bayeru. Iker je u Barceloni smatran jednim od najboljih mladih igrača kome se predviđa izuzetna karijera, i pravo je čudo kako ga se Barcelona tako lako odrekla.

Sada bi se samo nakon godine dana mogao vratiti u Španiju, i sigurno da Ancelotti neće tako lako odustati od sjajnog špica. 

Bravo je za reprezentaciju Španije do 17 godina postigao već 7 golova u 4 utakmice koliko je odigrao, a ove sezone za mlade Bayera ima odigrane tek 4 utakmice u kojima je zabilježio 3 asistencije bez gola.

Učitaj još novosti