19. 10. 2021 - 23:13
SJAJNA UVERTIRA ZA EL CLASICO Vinicius plesao kroz odbranu...
907
Shares
SJAJNA UVERTIRA ZA EL CLASICO Vinicius plesao kroz odbranu Šahtara, Modrić mu asistirao, Real uvjerljiv

LIGA PRVAKA

SJAJNA UVERTIRA ZA EL CLASICO Vinicius plesao kroz odbranu Šahtara, Modrić mu asistirao, Real uvjerljiv

19. 10. 2021 - 23:13
0
Shares

U trećem kolu skupine D Lige prvaka Real Madrid je na gostovanju kod Šahtara upisao visoku pobjedu rezultatom 4:0. Igrač utakmice bio je Vinicius Junior o kojemu smo nedavno pisali kao mogućem novom princu Kraljevskog kluba. Odlično su funkcionirale i druge Realove uzdanice Karim Benzema i Luka Modrić.

U postavama dva talijanska trenera, Roberta De Zerbija i Carla Ancelottija, nije bilo iznenađenja.  Naš Luka Modrić upisao je 399. nastup za kraljevski klub, a u napadu se učinkovitom tandem Benzema-Vinicius pridružio Rodrygo.

Vinicius i Benzema kombiniraju pred domaćim golovom već u trećoj minuti, ali udarac Francuza odlazi pored vrata. Već u idućoj minuti Kroos tuče iz daljine, Trubin brani. Real očekivano dominira i s lakoćom seli igru na Šahtarovu polovicu. U 19. minuta obrana Ukrajinaca u posljednji trenutak blokira Casemirov udarac.

Real je napokon probio bedem Šahtara u 37. minuti i to veoma lijepim autogolom kakav se ne viđa svaki dan. Lucas Vasquez je s desnog krila ubacio prema Karimu Benzemi, stoper domaće momčadi Kryvtsov uklizao je kako bi spriječio da lopta dođe do Francuza, ali je loptu u savršenom luku poslao preko svog golmana ravno u mrežu - 0:1. 

Nekoliko minuta prije kraja prvog dijela Anatolii Trubin odlično brani udarac Benzeme. Francuz je odapeo nakon gužve u kaznenom prostoru, ali domaći čuvar mreže je budan i odbija loptu u korner. Benzema je ove sezone možda najubojitiji napadač na svijetu, ali u prvom dijelu današnjeg susreta još se nije upisao u strijelce, u ključnom trenutku bi se ukazao Trubin ili bi mu Šahtarova obrana nehotično preotela posao.

Prvi dio utakmice protekao je u znaku kompletne dominacije Kraljevskog kluba, Šahtar još nije upisao udarac u okvir vrata. U drugom dijelu domaćin se odlučuje za nešto grublju igru, pa par puta gledamo Realove igrače na travi.

Grublji pristup nije im urodio plodom, jer u 51. minuti Real podebljava vodstvo. Akciju su izvele glavne uzdanice Ancelottijeve momčadi. Benzema se s lijeva sjurio prema kaznenom prostoru, odigrao za Modrića, a Luka u svom stilu iz prve proigrava za Vinicusa koji majstorski prebacuje Trubina – 0:2. Kao što smo nedavno pisali, mladi Brazilac igra sezonu života i sve je hladniji egzekutor. 

Pet minuta kasnije ponovno aplaudiramo Viniciusu. U nedavnom tekstu pitali smo se ima li Kraljevski klub novog princa, a mladi Brazilac izgleda želi čim prije dati potvrdni odgovor na to pitanje. Gol za 0:3 bio je čista umjetnost. Dobio je loptu od Benzeme, pred njim je bila postavljena odbrana, a onda je poentirao.

U 65. minuti Vinicius je u ulozi asistenta. Proigrao ga je Benzema, on iz prve ubacio, a loptu je u mrežu zakucao drugi mladi Brazilac Rodrygo – 0:4. 

Dvije minute kasnije prvi put ozbiljno prijete domaćini, ali Curtois se iskazuje dvostrukom obranom. Utakmica je mirno privedana kraju, Real je držao loptu, a Šahtar nije mogao ništa osim počiniti još nekoliko grubih prekršaja.Konačni rezultat postavio je Benzema u sudačkoj nadoknadi, nakon jednog ubačaja našao se u prilici kakvu ne propušta. 

Navijači Reala mogu biti veoma zadovoljni, uoči nadolazaćeg El Clasica njihova momčad, a naročito napad, izgleda zaista dobro.  

U drugom susretu ove skupine Inter je slavio protiv Sheriffa rezultatom 3:1.

Učitaj još novosti