17. 10. 2021 - 22:48
Premier liga na lijep način nagradila dvojac Tottenhama koji...
907
Shares
Premier liga na lijep način nagradila dvojac Tottenhama koji je spasio život navijaču

Premier liga na lijep način nagradila dvojac Tottenhama koji je spasio život navijaču

17. 10. 2021 - 22:48
0
Shares

Totenhem je u okviru 8. kola engleske Premijer lige pobijedio Njukastl sa 3:2, ali je meč sa pet golova obilježio nemili događaj na tribinama. Naime, u 40. minuti je pozlilo jednom navijaču na tribinama Sent Džejms Parka, pa je utakmica bila prekinuta.

Navijaču je na vrijeme ukazana pomoć i tako je izbjegnuta tragedija. Velika zasluga za to ide Totenhemovom dvojcu Serhio Regilonu (Sergio Reguilon) i Eriku Dajeru (Eric Dajer). Regilon je pritrčao sudiji i objasnio mu da se nešto događa na tribinama, dok je Dajer otrčao do klupe Totenhema kako bi uzeo defibrilator.

- Pogledao sam tribine i navijače te sam vidio kako viču 'stanite, stanite'. Pokazivali su da nekoga oživljavaju pa sam prišao sudiji i rekao mu da se neko srušio. Zamolio sam ga da zaustavi utakmicu - objasnio je Regilon.

Reakcija Regilona i Dajera je oduševila fudbalski svijet, a Premijer liga ih je obojicu nagradila titulom igrača utakmice. Dajer je nespretnim autogolom postavio konačnih 3:2, ali je Premijer liga pokazala da je život i fer-plej iznad rezultata.

"Dier i Reguilon su postupili instinktivno i reagirali. Svaka im čast, kao i sucu. Donio je ispravnu odluku da se zaustavi utakmica. Ništa nije važnije od ljudskog života", rekao je trener Tottenhama Nuno Espirito Santo.

 

Učitaj još novosti