15. 10. 2021 - 16:30
KLOPP PROKOMENTARISAO KUPOVINU NEWCASTLEA I UZBURKAO JAVNOST:...
907
Shares
KLOPP PROKOMENTARISAO KUPOVINU NEWCASTLEA I UZBURKAO JAVNOST: Svi su protiv Super Lige a Newcastle je...

Zanimljiva izjava

KLOPP PROKOMENTARISAO KUPOVINU NEWCASTLEA I UZBURKAO JAVNOST: Svi su protiv Super Lige a Newcastle je...

15. 10. 2021 - 16:30
0
Shares

Nakon što je Public Investment Fund kupio Newcastle, iza kojeg stoji bogati sudijski princ Mohammed bin Salman, oglasio se Jurgen Klopp.

U razgovoru za engleske medije pred sutrašnji duel osmog kola Premiershipa između Watforda i Liverpoola, koji će se odigrati na Vicarage Roadu, Nijemac je o kupovini Svraka kazao kako je prethodnih dana čekao zvanično saopštenje od strane čelnika Premiershipa, ali ga nije dobio.

"Postoji zabrinutost da ljudska prava budu ugrožena. Prvobitno nam se niko nije obratio, a tek kasnije smo dobili neko obrazloženje. Novac ne može da kupi sve. Moći će da troše, prave greške i ispravljaju se. Međutim, Premiership je u fazonu "dajmo im, neka ide", poručio je Klopp i nastavio:

"Pred projektom Superlige, čitav svijet je bio opravdano uznemiren. A Newcastle je praktično Superliga u jednom klubu. Garantovana mu je dominantna uloga u evropskom fudbalu u narednih 20, 30 godina. Postoji vjerovatnoća da uprskate stvar sa tolikim novcem, ali na duže staze, mnogo je kvalitetnih ljudi u fudbalu i Newcastle će ih prije ili kasnije pronaći. No, danas tako stoje stvari. Jednostavno živimo sa tim činjenicama"

Učitaj još novosti