15. 10. 2021 - 16:23
KLUBOVI I VLASNICI KOJI POKREĆU SUPERLIGU: Razvijaju novo...
907
Shares
KLUBOVI I VLASNICI KOJI POKREĆU SUPERLIGU: Razvijaju novo takmičenje i nadaju se podršci suda

Super Liga

KLUBOVI I VLASNICI KOJI POKREĆU SUPERLIGU: Razvijaju novo takmičenje i nadaju se podršci suda

15. 10. 2021 - 16:23
0
Shares

Njemačke novine Frankfurter Allgemeine Zeitung pišu o promjenama u sustavu natjecanja Superlige kao alternativu UEFA-inoj Ligi prvaka. Promijenjena Superliga zamišljena je s 20 najboljih klubova i mogućeg drugog takmičenja s dodatnih 20 klubova, od kojih bi svi nastavili igrati u svojim državnim prvenstvima.

Njemački novinari su navodno imali uvid u dokument koji otkriva neka nova pravila i istovremeno kritikuje postojeća natjecanja pod pokroviteljstvom UEFA-e.

Kao osnivači i zagovornici Superlige ostali su sada samo Real Madrid, Barcelona i Juventus, koji pozivaju na promjene koncepta natjecanja, koje više ne bi bilo zatvoreno za većinu klubova. U dokumentu se također ističe kritika UEFA-i zbog postojećeg sistema Lige prvaka, a sam dokument prvenstveno je usmjeren na Europsku komisiju i Europski parlament.

Evropski sud pravde sljedeće će godine odlučiti može li UEFA imati monopol na evropska klupska takmičenja, a u nekoliko prethodnih slučajeva sud je presudio u korist različitih natjecanja, naročito u košarci, piše DPA.

Zagovornici Superlige uvjereni su da u Ligi prvaka nema dovoljno kvalitetnih utakmica, da najbolji igrači ne igraju međusobno dovoljno često te da su najjače utakmice na rasporedu prekasno u sezoni. Optužuju UEFA-u da ne pobuđuje ​​dovoljno interesa kod mlađih generacija, što posljedično dovodi i do manjeg broja gledalaca.

Učitaj još novosti